in

TROMBOZA, ANEMIJA, PROBLEMI S JETROM… Pogledajte u ruke i saznajte OVO!

Zbog toga bi trebalo obratiti pažnju na sve što se menja na rukama, naročito na dlanovima i proveriti da li postoji dublji uzrok za takvu pojavu.

Drhtanje

Drhtanje ruku može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema, kao na primer Parkinsonove bolesti. Još jedan razlog za ovu pojavu su teskoba i veliki stres. Ako vam se ovo često događa, posetite lekara, dok je u međuvremenu potrebno ograničiti unos kafe i alkohola jer mogu izazvati drhtanje ruku.

Manjak osećaja i trnjenje

Ove ljubavne probleme NE TREBA da delite sa drugima!

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN ZA SKIDANJE SALA! Samo promenite ove tri navike i možete imati savršeno ravan stomak do leta!

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN ZA SKIDANJE SALA! Samo promenite ove tri navike i možete imati savršeno ravan stomak do leta!

U nekim slučajevima ovi simptomi na rukama mogu biti znak ozbiljnijeg problema poput venske tromboze, anemije ili dijabetesa. Ako često osetite gubitak osetljivosti na rukama bez očiglednog razloga, obradite se lekaru.

Znojenje

Stres može da bude uzrok preteranog znojenja, a posebno dlanova. Pokušajte da ograničite unos alkohola i naučite da kontrolišete nivo stresa pomoću meditacije ili tehnikama disanja. Ako vam se čini da ništa ne deluje, trebalo bi da se obratite lekaru.

Pixabay

Suva koža

Najčešći razlozi za suvu kožu na rukama su dehidratacija i nedostatak estrogena. Pijte dovoljno vode, koristite hidratantne kreme i u svoju ishranu uvrstite masnu ribu, semenke i orahe.

Tanki i slabi nokti

Mogu biti pokazatelj nedostatak cinka. Cink je važan za naše zdravlje, podstiče zarastanje rana i pomaže imunološkom sistemu. U ishranu dodajte hranu bogatu cinkom poput zobi, orašastih plodova i mesa.

Crveni dlanovi

Mogući razlog pojave crvenih dlanova je promena u hormonskoj ravnoteži koja uzrokuje širenje krvnih sudova i reumatoidni artritis. Ovaj simptom može da ukaže na probleme sa jetrom, naročito ako imate više od 50 godina. Obično se crvenilo nalazi na spoljašnjem rubu dlana. Pokušajte da se prebacite na zdravu ishranu i smanjite unos alkohola.

Ako primetite neke od simptoma, posavetujte se sa lekarom.