in

TRESE SE AMERIKA ZBOG ĐOKOVIĆA! Ova Amerikanka se bori za Srbina! Od 4 osobe zavisi da li će igrati u Njujorku!

TRESE SE AMERIKA ZBOG ĐOKOVIĆA! Ova Amerikanka se bori za Srbina! Od 4 osobe zavisi da li će igrati u Njujorku!

Nedeljama je Novak Đoković među glavim temama u svetu tenisa, a posebno u Americi. Opet je Srbin uzburkao strasti, jer sve je više Amerikanaca koji su na njegovoj strani, žele da ga vide na Ju Es openu, da se bori da osvoji 22. grend slem u karijeri.

Novak Đoković bez problema može da igra na Ju Es openu, iako nije vakcinisan, ali zbog korona pravila ne može da uđe u Ameriku. Stranim državljanima koji nisu vakcinisani nije dozvoljen ulazak na teritoriju SAD-a. 

Američka kongresmenka uz Novaka

Novak Đoković ipak trenira i sprema se kao da će igrati u Njujorku, čeka lepe vesti, a prve su već stigle. Američka kongresmenka Klaudija Teni, članica Republikanske partije, podržala je javno Novaka Đokovića na Tviteru. Ona je našeg asa objavila da je preduzela konkretne korake da bi mu pomogla da nesmetano dođe u SAD i igra na Ju Es openu. 

Napisala sam pismo državnom sekretaru u kojem sa ga pozvala da ti dozvoli da igraš na US Openu. Pokušavam da dobijem i veću podršku Kongresa. Potrudiću se da uradim sve što je moguće – napisala je kongresmenka, a poruku završila na srpskom jeziku:


BUM, BUM, TRAS… Svi u šoku, Novakova Jelena bije kao Tajson! Ovo morate da vidite! (VIDEO)


BOLESNA MRŽNJA! AMERIKANAC NAPAO ĐOKOVIĆA! Novače, ovde postoje pravila! SRBIN IM JE TRN U OKU!

BOLESNA MRŽNJA! AMERIKANAC NAPAO ĐOKOVIĆA! Novače, ovde postoje pravila! SRBIN IM JE TRN U OKU!

Srećno! 

Od četiri osobe sve zavisi

Članica Predstavničkog doma i je najvažnija funkcionerka koja je javno pružila podršku Novaku, najavivši da će stati uz njega u ovom slučaju. Novak se nada da bi u njegovom slučaju mogla da bude iskorištena “Proklamacija 10924”, prema kojoj bi mogao da uđe u zemlju kao “osoba od nacionalnog interesa”. Jedna od četiri osobe koja bi mogla da aminuje Novaku ulazak u Ameriku je državni sekretar Entoni Blinken, kome je kongresmenka Teni pisala. Preostale tri su predsednik Džo Bajden, sekretar za saobraćaj Pit Butidžidž i direktor državne bezbednosti Alehandro Mojokas.

Tanjug/AP

Novak Đoković se priprema za Ju Es open

Dru Springer, senator iz Teksasa, pre nekoliko dana je kritikovao Amerikance zbog korona protokola, jer Novak Đoković ne može da igra na Ju Es openu, a pridružili su mu se bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel i senator Ron Džonson iz Viskonsina. Pokrenuta je i peticija u Americi, bore se fanovi našeg asa za mu vlasti Sjedinjenih Američkih Država dopuste da uđe u SAD.

Ju-Es open će biti održan od 29. avgusta do 11. septembra. Videćemo da li će Amerikanci promeniti pravila i dozvoliti našem asu da se takmiči.

Bonus video

Pratite nas na društvenim mrežama