in

TOTALNA LUDNICA! Svi u transu, košarkaši Španije okupali selektora… (VIDEO)

Španci su se domogli zlatne medalje na Evrobasketu pošto su u finalu bili bolji od Francuske rezultatom 88:76. 

Francuzi su bili favoriti pred finalae, ali takonije mislio Huančo Ernangomez, koji je vodio “furiju” do titule šampiona Evrope. Selektor Španije, Serđo Skariolo, uspeo je da pobedi i šesti put Vensana Kolea.

Posle velikog trijumfa usledilo je ludo slavlje, kao i tokom konferencije za medije. Igrači su upali sa pivom i okupali selektora i Ernangomeza.


NIJE BITNO KOJE SAM BOJE KOŽE, OVO SU SVE MOJA BRAĆA! Braun EMOTIVAN nakon titule! Govorimo ISTIM JEZIKOM na terenu! (VIDEO)


RAZOČARAN SAM… Furnije SLOMLJEN nakon poraza! Kapiten FRANCUSKE objasnio zašto su ŠPANCI šampioni Evrope! (VIDEO)

RAZOČARAN SAM... Furnije SLOMLJEN nakon poraza! Kapiten FRANCUSKE objasnio zašto su ŠPANCI šampioni Evrope! (VIDEO)

Ovo je moje prvo takmičenje, suočio sam se sa mnogo kritika. Ne znam da li je zbog jezičke barijere ili čega, ali smo pokazali da isti jezik pričamo na terenu. Pokazali smo da nije bitno koje je boje koža, odakle dolazimo, svi smo bili kao braća. Uživam u ovom momentu. Naučio sam mnogo španskih reči, uzeo sam i učitelja za jezik, sledeće godine ću biti mnogo bolji – istakao je oduševljeni Lorenco Braun posle meča.

Huančo Ernangomez je rafalom u finalnoj borbi trasirao put ka zlatu, dok je njegov brat Vili bio najkonstantniji igrač “Crvene furije” tokom čitavog turnira,  zasluženo je MVP Evrobasketa. 

Bonus video

Pratite nas na društvenim mrežama