in

SVE SE ZNA, SRBIJA MOŽE NA HRVATSKU! Pogledajte ko su potencijalni rivali Orlova u Kataru!

Na najnovijoj FIFA listi Srbija je pokvarila plasman za dve pozicije i sada zauzima 25. mesto. Jasno je da će se “orlovi“ na žrebu za Svetsko prvenstvo naći u trećem šeširu.

Potrebno je da se se nađa reprezentacija nađu među 24 najbolje selekcije učesnika Mundijala, odnosno da dva trenutno od nas bolje rangirana tima ne odu na najveću fudbalsku smotru.

To će se svakako desiti, jedan od njih otpašće tokom baraža evropske zone, gde se Portugalija i Italija u istoj grupi doigravanja. Drugi dolazi iz južnoameričkih selekcija, gde će neko od trija Urugvaj, Peru, Kolumbija sigurno ostati bez vize za Katar.

Posle martovskog ciklusa kvalifikacija biće poznata 30 od 32 učesnika, ali ti mečevi neće uticati na listu najboljih selekcija, pošto će narednu FIFA izbaciti tek sredinom aprila, što je dve nedelje posle žreba. Poslednja dva učesnika Mundijala biće određena nakon interkontinentalnih baraža, koji će se odigrati u junu, a koja će prema očekivanjima biti smeštena u poslednju grupu po jačini.


SRBIJA PALA! Evo koje mesto zauzimaju Orlovi na novoj list najboljih reprezentacija sveta!


Dan na Mundijalu koštaće 1.400 EVRA! SAMO ONI SU DUBOKIM DŽEPOM MOĆI ĆE NA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU!

Dan na Mundijalu koštaće 1.400 EVRA! SAMO ONI SU DUBOKIM DŽEPOM MOĆI ĆE NA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU!

Starsportphoto

 

Kako trenutno stvari stoje u prvom šeširu biće domaćin Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska i Španija, i Italija ili Portugal, ukoliko jedna od ove dve ekipe izbori plasman na završni turnir.  Ukoliko Turska ili Makedonija naprave senzaciju, te i Portugal i Italija ostanu bez Mundijala, u drugi šešir će preći Danska.

Najrealnije je da će u drugom šeširi biti Danska, Holandija, Nemačka, Švajcarska, Hrvatska, dok su Meksiko i SAD vrlo blizu da se i zvanično kvalifikuju. Poslednji tim u ovom šeširu bio bi dobijen tek posle martovskih mečeva.

Nadamo se da će Orlovi izbeći paklen žreb, recimo Brazilce iz prvog i Nemce iz drugog šešira, nema sumnje da svi priželjkuju Katar i Meksiko, recimo.  

Izvlačenje grupa za Svetsko prvenstvo u Kataru zakazano je za 1. april 2022. godine, jer će se u martu igrati mečevi baraža.