in

STIŽE SNEG! Uživajte u lepom i sunčanom danu, uveče nas očekuju padavine!

Krajem dana i tokom noći ka utorku sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, a vetar će biti u skretanju na slab i umeren severozapadni.

Više snega ocekuje se na zapadu zemlje gde ce doci do formiranja sneznog pokrivaca, od 5 do 10 cm u nizim, u brdsko-planininskim predelima i vise. U većem delu Vojvodine padavine će prestati.

U Beogradu prepodne pretežno sunčano i relativno toplo, posle podne postepeno naoblaČenje, uveče kiša.

Duvaće slab i umeren juŽni i jugoistoČni vetar. Minimalna temperatura oko 1, najviša dnevna oko oko 10 stepeni. Tokom noći ka utorku sa padom temperature kiša će preći u susnežicu i sneg, uz skretanje vetra na slab do umeren severozapadni.

Informer

U Srbiji u utorak, sredu i četvrtak oblačno i hladnije, mestimično sa snegom uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u utorak i to na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje.

Na severu se očekuju mešovite padavine – kiša, susnežica i sneg. U nižim predelima, južnije od Save i Dunava, očekuje se formiranje sneznog pokrivaca od 5 do 15 cm, a u brdsko- planinskim predelima novih 15 do 25 cm, lokalno i vise.

Zatim do 7. februara promenljivo i toplije, mestimično sa slabom kišom, u višim predelima snegom.