in

STIGLI SU! Bajden bez pardona bacio Putinu rukavicu u lice, Amerikanci zagazili u crveno, neka se spremi Rumunija, a posle… (FOTO, VIDEO)

Prema navodima agencije, avion sa vojnicima američke 82. vazdušno-desantne divizije sleteo je na aerodrom Jasionka u blizini Žešova, preneo je TAS S. Očekuje se da će u Poljskoj biti raspoređeno ukupno 1.700 vojnika.

Američka vojna oprema počela je da stiže u zemlju ranije ove nedelje. U sredu su američke vlasti objavile planove za raspoređivanje trupa kao pojačanje u Rumuniju, Poljsku i Nemačku. Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena najavila je rasporedivanje skoro 3.000 američkih vojnika u istočnu Evropu u narednim danima u trenutku kada vlada napetost oko Ukrajine, preneo je Rojters.

Oko 1.700 vojnika iz 82. vazdušno-desantne divizije sa sedištem u Fort Bregu trebalo bi da dode u Poljsku, saopštili su poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak i Pentagon, ali na privremenoj osnovi. Pored toga, otprilike 300 vojnika će biti stacionirano u Nemačkoj, gde se očekuje da bude formiran zajednički štab.

Portparol Pentagona Džon Kirbi izjavio je u petak da te snage neće da ratuju u Ukrajini, već da će obezbediti snažnu odbranu “naših NATO saveznika”. U izveštajima dan ranije navedeno je da su prve američke trupe, u okviru pojačanja za Evropu, stigle u Nemačku.

Ministar spoljnih poslova Poljske Zbignjev Rau će se zalagati u Vašingtonu da novi američki vojnici, koji dolaze u sklopu odluke predsednika SAD Bajdena da se pošalje dodatni kontigent vojske na istok Evrope, ostanu tu i nakon isteka privremene misije, izjavio je u sredu neimenovani poljski zvaničnik pred Rauov put u SAD.

“Prirodno je to što poljska diplomatija traži načine da poveća prisustvo saveznika u formi trajne rotacije”, kazao je zamenik ministra spoljnih poslova Marcin Pržidač za Rojters.


AMERIKANCI ZAPENILI OD BESA, DETALJ SA SASTANKA PUTINA I SIJA RAZJARIO VAŠINGTON! Savez Moskve i Pekinga boli kao raka rana, Ukrajina je samo izgovor…

AMERIKANCI ZAPENILI OD BESA, DETALJ SA SASTANKA PUTINA I SIJA RAZJARIO VAŠINGTON! Savez Moskve i Pekinga boli kao raka rana, Ukrajina je samo izgovor...


RUMUNIJA ĆE BITI TA KOJA ĆE AMERIKU GURNUTI U RUSKI AMBIS?! Kapetan Dandinkin upozorio šta čeka Vašington ako zaigra na opasnu kartu u Crnom moru, neka se sete šta se dogodilo pred Staljingradom

RUMUNIJA ĆE BITI TA KOJA ĆE AMERIKU GURNUTI U RUSKI AMBIS?! Kapetan Dandinkin upozorio šta čeka Vašington ako zaigra na opasnu kartu u Crnom moru, neka se sete šta se dogodilo pred Staljingradom