in

Stefanović čestitao vojnim sportistima ostvarene rezultat

Stefanović je ovom prilikom i obišao naše vojne sportiste na Zlatiboru, a ujedno je poželeo i vodniku Ðuri Borbelju, koji je trijumfovao na trci „1.300 kaplara“ u Aranđelovcu, sve najbolje i da nastavi da obara lične rekorde, saopšstilo je Ministarstvo odbrane.

– Naši hrabri i blistavi momci i devojke koriste baš svaku priliku da nas učine ponosnim! U izuzetno jakoj konkurenciji, na trci sa preprekama “Tribalion” na Zlatiboru, na stazi “Green” učestvovalo je oko 1300 takmičara. Mlade nade, ekipa Vojne gimnazije koju su činili Lav Stojanović, Aleksa Mikić, Stefan Novković, Luka Vidrić i Filip Gogić osvojila je četvrto mesto u ekipnom plasmanu, dok je ekipa “Nemanjića orlovi” osvojila drugo – napisao je ministar Stefanović na svom Fejsbuk profilu.

On je naveo da su pod rukovodstvom potpukovnika Negovana Ivankovića na ovoj trci dve ekipe uzele učešće u ime vojnih škola, te da su ekipu “Nemanjića orlovi” činili nekadašnji i sadašnji pripadnici Vojne akademije koji su bili članovi sportske sekcije vojnog višeboja potporučnici u rezervi Slađan Vujašanin i Saša Radenković, kadet 147. klase Vojne akademije Dejan Petrović i učenik 50. klase Srednje stručne vojne škole “1300 kaplara“ Jovan Gavrilović.

– Sjajnom trkom napravili su jedan poseban omaž u čast Vojne akademije i promocije najmlađih oficira u čin potporučnika. Postignutim rezultatima nekadašnji i sadašnji vojni višebojci Vojne akademije su na najlepši način poslali čestitku svojim dragim kolegama i prezentovali veoma visok nivo fizičke pripremljenosti sadašnjih i budućih oficira Vojske Srbije – na ponos svima nama! A to sam morao da im kažem i lično! – naveo je ministar.

Uz rezultate na „Tribalionu“, i vodnik Ðuro Borbelj trijumfovao u trci na 10.000 metara „1.300 kaplara“ održanoj u Aranđelovcu u okviru Prvenstva Srbije za seniore i seniorke, koje je organizovao Srpski atletski savez.

Pripadnik Vojske Srbije istrčao je pomenutu deonicu za 30 minuta i 55 sekundi čime je postavio novi lični rekord i rekord staze, nadmašivši svoj prošlogodišnji rezultat u istoj trci kada se, takođe, okitio najsjajnijim odličjem.

– Zadovoljan sam osvajanjem treće titule seniorskog prvaka u 2022. godini, posle titule u polumaratonu i na 5.000 metara. Kao pripadnik Vojske Srbije, naročito sam ponosan jer sam pobedio u trci koja nosi naziv „1.300 kaplara“, jer ona predstavlja simbol žrtvovanja za slobodu sopstvene zemlje i naroda – rekao je Borbelj.

Pratite nas na društvenim mrežama