in

ŠTA SADA? Dritan se nameračio na premijersku fotelju, oglasili se DPS, demokrate, SNP…

Lideri DF-a nisu se oglašavali sinoć nakon izglasavanja nepoverenja Vladi, a uoči glasanja poslanici DF-a, SNP-a i PZP-a napustili su skupštinsku salu. Šef kluba poslanika “Crno na bijelo” Miloš Konatar rekao je da lično smatra da novi mandatar treba da bude lider pokreta URA Dritran Abazović. On je sinoć u Skupštini kazao da će razgovori početi već danas, prenosi portal RTCG.

Predsednik saveza građana “Civis” i poslanik koalicije “Crno na bijelo” Srđan Pavićević poručio je pristalicama DPS-a da ne slave zbog pada vlade, jer za to nemaju razloga i da to nije nikakva njihova pobeda.

Lider Demokratske Crne Gore i predsednik parlamenta Aleksa Bečić rekao je da nije zabeleženo da opozicija u bilo kom trenutku ne želi izbore.“Kada podnesete incijativu za rušenje vlade, a jedini sedite u njoj, a pale vatromete oni koje smo zajedno pobedili sa 220.000 građana, mislim da nema potrebe više komentarisati”, rekao je Bečić.

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović rekao je da je poslanicima te stranke nakon glasanja u parlamentu savest čista i da svakog građanina Crne Gore mogu da pogledaju u oči. On je naveo da Demokrate nikome neće biti saveznik u prekrajanju izborne volje.

Printskrin Youtube/Skupština Crne Gore

Šef kluba poslanika DPS Crne Gore Danijel Živković rekao je da su spremni da razgovaraju sa svima koji žele dobro Crnoj Gori, da bi zemlju izveli iz teške političke krize. Ako ponuda bude takva da DPS ne može da bude deo vlade, o tome se, kako je rekao Živković, za sada neće izjašnjavati.

Predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković je izjavio da ta stranka nije htela da sruši Vladu jer je prva koja je formirana nakon 30 godina vladavine DPS.

“Mi nismo hteli da budemo ti koji su je srušili, ali ne žalimo za njom”, rekao je Joković.

Čelnik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević rekao je će sačekati dalji razvoj događaja i da su spremni za razgovor ukoliko postoji jasan konsenzus u vezi programskih ciljeva, prioriteta i principa nove vlade. On je poručio da Vlada u tehničkom mandatu treba da se ponaša u skladu sa dobrom demokratskom praksom.