in

SRBIJA NIJE UDARILA NA RUSE I SADA… KILO ŠNICLI U ITALIJI 19 EVRA, U NEMAČKOJ 100 GRAMA MASLACA TRI EVRA! Nove šok cene širom EU!

U supermarketima velikih trgovinskih lanaca na policama su istaknute cene hrane koja je i za 50 odsto skuplja. Najviše je poskupelo meso, pa tako kilogram svinjskih šnicli u Italiji košta čak 19 evra. U Nemačkoj je kilogram svinjskog buta sa osam otišao na 12 evra, dok 100 grama maslaca staje tri evra!?!

U Srbiji dosta jeftinije

Koliko je situacija postala dramatična govori i podatak da mnogi Nemci kupuju samo po parče mesa. Posle svinjetine, najviše im je poskupela kafa i ona može da se kupi za 15 evra za kilogram. Voće i povrće u proseku je skuplje za 35 odsto. Jedan krastavac košta 0,80 evra, dok je u Srbiji duplo jeftiniji.

Inflacija u Turskoj 61 odsto

Inflacija u Turskoj dostigla je juče 61,14 odsto, najviša u poslednjih 20 godina.
Turski institut za statistiku saopštio je da su cene u toj zemlji porasle za 5,46 odsto u martu u odnosu na februar. Cene su najviše porasle u oblasti saobraćaja (99,12 odsto) i hrane (70,33 odsto).

Jagode su četiri evra za kilogram, a maline neverovatnih 12 evra. Kilogram crnog luka je 1,5 evra, koliko je i glavica zelene salate, što je opet čak četiri puta skuplje nego kod nas.


EVROPA ĆE SAMA UPASTI U JAMU KOJU JE ZA RUSIJU ISKOPALA! Rekordne cene čelika, bakra, aluminijuma produbljuju sve težu poziciju Brisela i kompanije u odluci da se odreknu ruskog gasa…


AMERICI NIJE META RUSIJA, NEKO DRUGI JE! Vašington igra prljavu igru, SAD će dva puta pobediti “uniju uglja i čelika”…

AMERICI NIJE META RUSIJA, NEKO DRUGI JE! Vašington igra prljavu igru, SAD će dva puta pobediti uniju uglja i čelika...

SRBIJA JE PRVA NA LISTI, RUSIJA OBNAVLJA LETOVE PREMA VIŠE OD 50 “PRIJATELJSKIH” ZEMALJA! Crna Gora, Hrvatska, Makedonija su “zabranjene”!

Od početka krize, u Nemačkoj su skakale i cene testenine, a ona je ponovo poskupela i sada pola kilograma košta tri evra.

Paprene cene

Nemačka nije jedina država u Evropskoj uniji koja se suočava s poskupljenjima što u talasima traju već više od mesec dana. Prednjači Italija, gde je kilogram svinjskih šnicli 19 evra, krmenadle 17, a kilo seckanog mesa za gulaš 13 evra. Mlečni proizvodi su takođe veoma skupi, pa je čašica jogurta od 180 grama 0,7 evra!!! Ista količina u Srbiji može da se kupi za svega 18 dinara, što je četiri i po puta jeftinije.

pixabay.com/Fotoilustracija

I u Španiji su cene porasle za 9,8 odsto u odnosu na mart prošle godine. Kilogram junetine je 15 evra, dok za pileća krilca treba da se plati nešto više od sedam evra.

BRUTALNA PORUKA PENTAGIONA SRBIJI ZBOG RUSIJE! Nije vam u interesu da sarađujete sa vojskom koja masakrira i bombarduje civile! TAČNO, SAMO…

Rat u Ukrajini pokrenuo je i lavinu poskupljenja u Austriji, pa je nakon povećanja cena energenata bilo neizbežno da poskupe i namirnice. Cena maslaca je viša za čak 22 odsto, voćnog jogurta za 16,4, čokolade za 15,8 odsto, ulja za 12,9 odsto, piva za 12,4 odsto…

 

Pratite nas na društvenim mrežama