in

SRBI OVO NEĆE PRIHVATITI! AMERI I BRITANCI DALI ZADATAK ABAZOVIĆU DA IM VODI VLADU I “IZMIRI MILA I LITIJE”! Crna Gora opet na početku, ima li nade za…

Abazović bez iamlo problema privatizuje postlitijsku izbornu pobedu i daje za pravo sebi i URA da su bili glavni. Sada više i ne krije da će vratiti Đukanovića, tvrdeći kako je Krivokapićevoj vladi nedostajala podrška funkcionalnog parlamenta i funkcionalne parlamentarne većine. 

Usput promoviše i “potrebu za pomirenjem Crne Gore”, a oni koji ga lansiraju očito su uverenju da preko Abazovića mire litije i Đukanovića!
       
Tako je u intervjuu za Dojče vele, Abazović je rekao da su ti zadaci vrlo konkretni, jasno diferencirani i rešivi, pogotovo ako Crna Gora “u pozitivnom smislu pobedi samu sebe” – postane jedinstvena i reši stvari koje su u interesu “ogromne većine građana”.

Lider koalicije Crno na bijelo i, kako navodi DW, verovatno budući mandatar za sastav nove vlade Crne Gore, ocenio je da je u 14 meseci vlade Zdravka Krivokapića pokrenuto mnogo pozitivnih stvari, kao što je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da su tu postignuti konkretni rezultati.
       
On je naglasio da su promene u javnoj administraciji postepen proces rekvši da se već pojavio “novi talas ljudi”.
       
– Mi smo tu da pokažemo da je društvena kohezija moguća – rekao je Abazović i naglasio da će “činiti sve kako ne bi postojale ‘dve Crne Gore’.

Na optužbe da radi za neke strane faktore, “Srbiju i slične”, Abazović odgovara da je to retorika onih kojima odgovara podela Crne Gore.


BRITANCI STOJE IZA PUČA U CRNOJ GORI?! Krivokapić je slepo ispunjavao sve što od njega traže, ali… NIJE ZADOVOLJIO! ĐUKANOVIĆ JE NJIHOV IGRAČ!


MILOVO TVRDO JEZGRO DALO DRITANU VETAR U LEĐA! Evo ko je sve potpisao inicijativu za smenu vlade Zdravka Krivokapića!

MILOVO TVRDO JEZGRO DALO DRITANU VETAR U LEĐA! Evo ko je sve potpisao inicijativu za smenu vlade Zdravka Krivokapića!

NIJE DOBRO! RAT U DONBASU VEĆ POČEO, VOJSKA LNR OBORILA UKRAJINSKI DRON! Kijev ga korostio za korekciju artiljerijske vatre!

Sebe, kako kaže, vidi kao političara koji je “izašao iz matrice”.

– Mi smo DPS pobedili 30. avgusta i moramo da gradimo institucije sistema. Jer, DPS je način svog vladanja preslikao i u mnoge institucije i kompanije, što sada valja prevazići – rekao je.

Abazović je ocenio da je “poslednjoj vladi nedostajala podrška funkcionalnog parlamenta i funkcionalne parlamentarne većine”.

Fotoilustracija/Tanjug

Mišljenja kao što je da Crnogorci i Srbi ne mogu da funkcionišu zajedno u državi, po rečima Abazovića, deo su “matrice”.

– To sada valja deblokirati. Ali, ne održavanjem novih izbora bez izborne reforme. Krajnje je vreme da se iskorači iz jedne primitivne percepcije političke realnosti – rekao je Abazović naglašavajući “potrebu za pomirenjem Crne Gore”.

– Stojim iza teze da iza svakog nacionalizma na Balkanu stoje korupcija i organizovani kriminal – rekao je.

Abazović je podsetio i da je do sada imao mnogo kontakata sa “međunarodnom zajednicom” od koje, kako je rekao, traži podršku, ali ne i da ona uređuje odnose u Crnoj Gori.

SRBI SE ZA OVO NISU BORILI, CRNA GORA SE VRAĆA U “MRAČNO DOBA”! MILO JE POBEDIO, ZA SADA! Manjinska vlada već formirana – URA će se utopiti u DPS?!

– To je zadatak isključivo legitimnih predstavnika naroda – rekao je Abazović, dodajući da od međunarodne zajednice očekuje da “podrži napore Crne Gore da postane prva naredna članica EU i da Crna Gora zadrži svoj prozapadni politički kurs”.