in

SOK OD OVOG POVRĆA TOPI KILOGRAME! Eliminiše želju za ugljenim hidratima i ubija apetit!

Istraživači su radili sa grupom od 38 gojaznih žena, a ispitivanje je trajalo tri meseca. Savetovali su ženama da jedu tri balansirana obroka dnevno, da se odreknu grickanja nezdrave hrane, vežbaju svakodnevno i piju sok od spanaća pre doručka svako jutro.

Polovina žena je pila piće u kojem se nalazilo pet grama ekstrakta spanaća, dok su ostale uzimale placebo. Na kraju studije, žene koje su konzumirale sok od spanaća, prijavile su da su iskusile vrlo slab osećaj gladi i da im je bilo lakše da se drže programa ishrane i vežbanja. U proseku su izgubile između 6 i 7 kilograma.

Pixabay

Sok od spanaća topi kilograme

– Naša analiza je pokazala kako konzumiranje soka od spanaća koji sadrži tilakoide redukuje glad i čini vas zadovoljnijim i sitijim u toku dana – rekla je autorka studije Šarlot Erlanson-Albertson, profesorka medicine i hemije na Lund univerzitetu u Švedskoj.

U čemu je tajna? Ključni sastojak spanaća je tilakoid, naučno ime za zelene membrane spanaća. Telu je, kako bi svarilo ovaj deo lista spanaća, potrebno više vremena i energije, što za posledicu ima suzbijanje apetita i želje koju imate za slatkim i masnom hranom.

NAUČNICI SA HARVARDA TVRDE: Ovo POVRĆE goji više i od MESA?! Šokantni rezultati ISTRAŽIVANJA

NAUČNICI SA HARVARDA TVRDE: Ovo POVRĆE goji više i od MESA?! Šokantni rezultati ISTRAŽIVANJA

BESPLATAN LEK ZA DUŠU I TELO! Izvlači sve negativno iz organizma!

BESPLATAN LEK ZA DUŠU I TELO! Izvlači sve negativno iz organizma!

Moderna hrana, koja je prerađena i puna dodataka, vari se jako brzo, a crevni hormoni koji imaju zadatak da vašem mozgu pošalju signal da ste siti, „polude“. Kao rezultat, javlja se želja za nezdravom hranom i tako sve ukrug.