in

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Ko je ovde lud? Mađari dobili LAŽNE kovid propusnice, a pljuvali su Novaka!

Teniski savez Mađarske pokrenuo je istragu zbog tvrdnji da su igrači i treneri dobijali lažne kovid propusnice da bi mogli da putuju u inostranstvo. 

Po tvrdnjama specijalizovanog sajta “Ubitennis”, Mađari su falsifikovali dokumenta kako bi ušli u Australiju. 

Portal “24.hu” otkrio je detalje, navodno je u skandal upletena Katalin Maroši, nekada 33. teniserka sveta u dublu. On je prethodnog leta kontaktirala igrače i njihove roditelje, kako bi dobila neophodne podatke. Pretpostavlja se da su informacije poput datuma rođenja, adrese, imena i prezimena majke i ostali korišćeni za izradu lažnih dokumenata. Takvi papiri omogućili su mađarskim predstavnicima da bez kontrole uđu u Australiju i igraju na prvom grend slemu sezone.

– Potreban nam je PCR test, ali sad ovo možemo da rešimo ako mi pošaljete potrebne podatke koje prosleđujem doktoru da izda nalaz, a deca mogu da se provuku – citira se poslati mejl.


TI SI ANTIVAKSER, GLUPAN, BUDALA… Skandalozan udar na Đokovića koji do sada niste videli!


TI SI NAŠ ŠAMPION NOVAČEEEE… Navijači napravili šou, sve su objasnili! (VIDEO, FOTO)

TI SI NAŠ ŠAMPION NOVAČEEEE... Navijači napravili šou, sve su objasnili! (VIDEO, FOTO)

Maroši je do skoro bila koordinatorka u Teniskom savezu Mađarske, ali je nakon što je ovaj skandal isplivao u javnost smenjena sa funkcije.  Nju je “odao” selektor Dejvis kup tima Gabor Keveš koji tvrdi da je pred Završni turnir Dejvis kupa u Torinu krajem prošle godine dobio papir koji mu uopšte nije potreban.

reuters

 

Pre Dejvis kupa u Torinu, kao neko sa punom zaštitom, tri vakcinacije, dobio sam papir koji mi nije trebao, jer sam mogao da putujem i bez njega. Samo neko ko nije bio vakcinisan je morao da ima ovaj kućni PCR test da bi ušao u zemlju. Bilo mi je čudno, jer su se radili PCR testovi na licu mesta  otkrio je Keveš.

Mađarski savez trenutno vodi postupak protiv najmanje devet osoba, a očekuje se da uskoro budu podnete i krivične prijave. 

Ukoliko se ispostavi da su pojedini teniseri i teniski treneri bez važećih dokumenata bili prisutni u Melburnu, biće to malo je reći samo skandal! Novaka su deportovali iako je imao važeću dokumentaciju, ali je ministar za imigracije mislio da je opasnost po zdravlje.