in

REDOVNO OBNAVLJANJE VAKCINACIJE IDE U ZABORAV?! Američka vojska razvija ČUDOTVORNO ORUŽJE protiv koronavirusa!

Protiv svih sojeva

„Supervakcina“, „pankoronavirusna vakcina“, „čudotvorno oružje“... Sve to bi trebalo da bude vakcina protiv koronavirusa SpFN, koju trenutno testira američki vojni istraživački institut.

Kako navodi Dojče vele, spajk feritin nanočestica vakcina (SpFN) namenjena je zaštiti od infekcija s velikim brojem varijanti koronavirusa, a time i sprečavanju budućih pandemija. Redovno obnavljanje vakcinacije postalo bi nepotrebno, čak i u slučaju da se pojave nove varijante.

SpFN je proteinska vakcina, a princip delovanja je sličan kao kod ‘Novovaksove“ proteinske vakcine, koju je krajem decembra odobrila Evropska agencija za lekove (EMA).

SpFN se bazira na feritinu, proteinskom molekulu koji može da skladišti gvožđe. Taj molekul se sam pretvara u loptu sa 24 strane, slično kao fudbalska lopta. Tako na svaku od tih strana može biti postavljen markantan spajk protein s različitom varijantom koronavirusa. To vakcinu čini promenljivom i podesnom za modifikacije – prenosi Dojče vele.


NEĆEMO IĆI NA MASOVNU VAKCINACIJU! ČETVRTA DOZA SAMO ZA OVU GRUPU PACIJENATA, evo ko će odlučivati o tome!


STELT OMIKRON SE BRZO ŠIRI! Postoje tri podvrste novog soja i zbog njih vam se može desiti ovo!

STELT OMIKRON SE BRZO ŠIRI! Postoje tri podvrste novog soja i zbog njih vam se može desiti ovo!

Dodaje se da je vakcina SpFN razvijena u američkom vojnom institutu „Volter Rid“ (Walter Reed Army Institute of Research – WRAIR) u Silver Springu, u saveznoj državi Merilend. Najpre je testirana na rezus-majmunima.

Freepik.com

SpFN je proteinska vakcina, a princip delovanja je sličan kao kod ‘Novovaksove“

Na proveri

Vakcina je pokrenula jaka neutralizirajuća antitela protiv prvobitnog koronavirusa, kao i protiv još četiri njegove varijante: alfa, beta, gama i delta. Bila je efikasna čak i protiv virusa SARS-1, iako se taj tip virusa znatno razlikuje od SARS-CoV-2, navode istraživači instituta WRAIR u časopisu Sajens translejšenel medisin.

Kako navode iz WRAIR, nakon uspešnog testiranja na majmunima, počela je i prva faza testiranja na ljudima, koja bi trebalo da otkrije da li je i za ljude vakcina jednako efikasna i da li je dobro podnose.