in

REDITELJ ŠOKIRAN ZBOG ODBRANE KOJU JE GLUMAC IZNEO U PRVOM OSNOVNOM SUDU! Gaga: Bjela je bolesnik, umislio je da je Mocart!

Reditelju filma “Dara iz Jasenovca” zasmetalo je i to što je Bjela pred tužiocem sebe uporedio sa Volfgangom Amadeusom Mocartom, a Gagu sa Antoniom Salijerijem, kompozitorom koji je, navodno, iz ljubomore arsenikom otrovao svog kolegu!?!

printscreen

Presedan

– Bjelogrlić je bolesnik koji sebe upoređuje sa Mocartom i očekuje da dobije svoje mesto u istoriji zbog kukavičkog napada s leđa! Moji advokati, koji su prisustvovali saslušanju, preneli su mi šta se dešavalo u sudnici, gde je Dragan ponovio svoje laži. Rekao je da je branio svoju čast! Ne znam kako neko može da brani svoju čast, a napada s leđa?! – pita se Gaga i dodaje je Bjelogrlić dva sata pred tužiocem ponavljao laži:

– Čudno mi je što tužilac nije imao nijedno pitanje za njega, to je presedan u pravosuđu. Tužilac može da nema pitanja tek kad neko prizna krivicu. U ovom slučaju Dragan nije priznao nikakvu krivicu, već je izneo odbranu u kojoj je rekao niz laži i kontradiktornosti.

Podsetimo, Dragan Bjelogrlić je prekjuče saslušan u Prvom osnovom sudu, gde je došao u pratnji advokata Jugoslava Tintora i Gorana Draganića. On je iz svog ugla ispričao šta se dešavalo 23. avgusta prošle godine, tokom Filmskih susreta.

Tanjug

– Te večeri sam branio svoju čast, ali na pogrešan način. Pogrešio sam što sam naseo na provokacije Predraga Antonijevića, koje su trajale skoro dve godine. Od 14. godine se bavim glumom, 45 godina sam na javnoj sceni, ne možete naći nijedan moj eksces. Nemoguće je da u 58. godini, u jednoj noći postanem nasilnik. Koliko god da sam svestan svoje greške, nisam učinio krivično delo – rekao je Bjela i uporedio sebe sa Mocartom:

– Ne znam kakva bi bila sudbina da se Mocart suprotstavio Salijeriju, ali verujem da ne bi završio tako tužno…

Nastavak 1. decembra

Zbog napada na Gagu Antonijevića, koji se dogodio prošle godine u holu hotela “Ambasador” u Nišu, Tužilaštvo je zatražilo od suda da Draganu Bjelogrliću izrekne kaznu zatvora od šest meseci. Sledeće ročište zakazano je za 1. decembar i tada će biti saslušan Antonijević.

Svedoci Katarina, Maksa i Kecmanović

Kao svedoci na suđenju biće pozvani ljudi koji su te večeri bili u društvu poznatih reditelja. Među njima je glumica Katarina Radivojević, koja je sedela pored Dragana Bjelogrlića, ali i pisac Vladimir Kecmanović, koji je bio za istim stolom sa Gagom Antonijevićem, kao i producent Maksa Ćatović, koji je sedeo prekoputa njih.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežama