in

RAZMIŠLJA UMESTO VLASNIKA Nikolina Pišek sa mužem gradila PAMETNU KUĆU, evo šta sve može njihova velelepna vila!

Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, otac pokojnog Vidoja, u jeku medijskog rata sa snajom Nikolinom Pišek više puta je istakao da je njoj bitno “samo da se završi kuća” koju je s pokojnim suprugom počela da gradi u Zagrebu.

O ovoj pametnoj vili čija je gradnja još u toku pisalo se dosta u prethodnom periodu, a u centar pažnje je došla kad se saznalo da Nikolina i Vidoje ovu nekretninu nisu kupili za keš u potpunosti, već su podigli kredite kod jedne banke iz Austrije i kod advokatskog društva iz Zagreba.


NIKOLINA PIŠEK TRAŽI KAZNU! Voditeljka se oglasila sa luksuzne jahte sa čašom pića u ruci, evo šta je poručila svima!


JEZIVO! SANDRA ČAPRIĆ NAKON NESREĆE LEŽALA U LOKVI KRVI! Pogledajte fotke sa lica mesta! (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

JEZIVO! SANDRA ČAPRIĆ NAKON NESREĆE LEŽALA U LOKVI KRVI! Pogledajte fotke sa lica mesta! (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Printscreen/Instagram

U pitanju su dve pozajmice od po 400.000 evra, odnosno ukupno 800.000 evra, za šta su stavili hipoteke na nekretnine. Nekretnina je vredela ukupno milion i po evra, što znači da su ostatak od 700.000 evra platili u gotovini. Nikolina sada, nakon iznenadne smrti supruga, kao vlasnica kuće mora da otplaćuje rate kredita, koje su sigurno visoke.

U pitanju je vila od 400 kvadrata sa zemljištem od čak 1.600 kvadrata. Nikolina ništa nije htela da prepusti slučaju kad je reč o ovoj vili, pa ju je u potpunosti sama osmislila, po svom ukusu i željama, za razliku od stana u Beogradu, koji joj se nikad nije sviđao i koji je bio uređen u muškom stilu, onako kako je to Vidoje želeo.

Printscreen/Instagram

Ona je u izradi projekta imala pomoć jedne svoje školske drugarice, a posebno je zanimljivo da je to jedna od prvih vila u Zagrebu koja je izgrađena da funkcioniše po principu prave pametne kuće. U praksi, to znači da će ova kuća sama proizvoditi potrebnu energiju i bukvalno “razmišljati” umesto vlasnika. Upravo iz tog razloga cela izgradnja i uređenje su se produžili više nego što je planirano, pa će konačna cena na kraju biti i viša od dva miliona evra, kako je procenjeno u početku.

Printscreen/Instagram

Koliko je Nikolina zaluđena opremanjem vile i koliko je mislila na sve detalje uređenja svedoči i to što je čak neko vreme birala ime za svoju pametnu kuću. Insistirala je da vila bude energetski samoodrživa, štedljiva i vrlo praktična, pa tako kuća preuzima podatke o temperaturi i vlažnosti vazduha, a sistem odlučuje da li je potrebno zalivanje bašte ili odleđivanje stepenica ako je hladno. Koliko je daleko išla u svojim zahtevima vidi se i po tome što je osmislila samoodrživi vrt, gde bi vrtlar dolazio samo dvaput godišnje da minimalno oreže biljke – priča izvor koji je upućen u detalje gradnje.

Instagram/printscreen

Nikolina Pišek i Vidoje Ristović

Naš sagovornik ističe da Nikolina uopšte nije dozvolila da se njen suprug meša u dekorisanje ovog prostora, iako je on imao neke svoje želje i zahteve.

Poznato da Nikolina nije volela uređenje stana u Beogradu i da je tamo sve bilo sređeno po Vidojevom ukusu. U Zagrebu se samo ona pitala za sve, tako da je sve zamišljeno u krajnje minimalističkom stilu, pa su se tako koristili samo organski materijali, dok za neku posebnu dekoraciju i umetničke slike, koje su Miša Grof i Vidoje godinama skupljali, nije htela ni da čuje. U početku se Vidoje nije slagao baš sa svim njenim idejama, hteo je i on da se umeša i da lični pečat uređenju kuće, ali je na kraju odustao kako ne bi došlo do svađe između njih. Zato je više vremena i provodio u stanu u Beogradu. Tu mu je sve bilo potaman – završava izvor.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežama