in

RAT ĆE TRAJATI DO 2030. – TADA ĆE I EU DA SE RASPADNE! Crna predviđanja mađarskog premijera Viktora Orbana!

Mađarski premijer Viktor Orban predviđa da će rat u Ukrajini trajati sve do 2030. Te godine, prema njegovim rečima, raspašće se i EU.

Zapad je kriv

Rat u Ukrajini je bio lokalni, ali se Zapad umešao i pretvorio ga u globalni
Viktor Organ

Ukrajina gubi teritoriju

Orban je prošle nedelje održao sastanak svoje partije Fides u mestu Kočen, koji je bio zatvoren za javnost, a sada su procurili detalji sa tog skupa. Izvor Slobodne Evrope, koji je bio na sastanku, rekao je da Orban smatra da Ukrajina može da izgubi trećinu svoje teritorije u ratu, te da bi sukobi, krivicom Zapada, mogli da potraju još osam godina.

Taj rat je bio lokalni rat, ali se Zapad umešao i pretvorio ga u globalni. Sada sankcijama ne puca sebi u nogu, nego u pluća – citirao je Orbana izvor sa sastanka.


BORELJ KAŽE DA ĆE DOĆI DO MIRA, ALI… Šef diplomatije EU uveren da će iz svega Rusi izvući “deblji kraj”!


UKRAJINCI ZA NEKOLIKO SATI SLOMLJENI U REJONU PRAVDINA U HERSONSKOJ OBLASTI! Ofanziva doživela debakl, Konašenkov: Ubijeno više od 120 ukrajinskih vojnika!

UKRAJINCI ZA NEKOLIKO SATI SLOMLJENI U REJONU PRAVDINA U HERSONSKOJ OBLASTI! Ofanziva doživela debakl, Konašenkov: Ubijeno više od 120 ukrajinskih vojnika!

Prema njegovim rečima, mađarski premijer predviđa da bi zbog energetske krize izazvane sankcijama zimus moglo da se ugasi i do 40 odsto evropske industrije. Pregovori evropskih lidera o produženju sankcija Rusiji za još šest meseci očekuju se na jesen, a Orban kaže da bi trebalo uložiti napore da se to spreči.

– Premijer Mađarske je svestan da je, za sada, sa svojim stavom gotovo usamljen među liderima država članica EU, ali je, osvrćući se na italijanske izbore u septembru, napomenuo da će ga nova vlada u Rimu podržati. Prema rečima Viktora Orbana, prihvatanje sankcija ukazuje na to da Evropa nema lidera koji prepoznaje interese kontinenta i ponaša se u skladu sa tim. Angela Merkel je bila takva – preneo je taj izvor.

Broj

40 odsto evropske industrije moglo bi da se ugasi ove zime

Višegradska grupa

Šef mađarske vlade kazao je i da bi EU mogla da se raspadne do 2030.

On je govorio i o tome da će do 2040. godine muslimanski migranti biti većina u francuskim gradovima, te da bi se to moglo dogoditi čak i u glavnim gradovima EU. U tom slučaju odnosi Mađarske sa tim glavnim gradovima moraju se preispitati, jer je pitanje kako se neka zemlja može nazvati evropskom, ako su u njoj autohtone evropske nacionalnosti ograničene na nekoliko naselja i manjina – prepričao je izvor Slobodne Evrope Orbanov govor.

Zbog toga mađarski premijer smatra da se treba okrenuti Višegradskoj grupi, u kojoj su osim Mađarske, Slovačka, Češka i Poljska.

Orban smatra da će Višegradska četvorka do raspada EU 2030. biti snažan centar moći. Priznao je da je saradnja sada u krizi zbog rata, ali tvrdi da je moguće to prevazići, pogotovu što liberalne vlade u Bratislavi i Pragu ne stoje dobro, te nije nemoguće da će uskoro obe zemlje imati rukovodstvo sa kojim Fides može da sklopi savez – rekao je izvor Slobodne Evrope.

Pratite nas na društvenim mrežama