in

RAFAEL NADAL JE NAKAZA! Legendarni teniser sve šokirao izjavom!

Rafael Nadal osvojio je u Australiji rekordni 21. grend slem u karijeri i nadmašio najveće rivale Novaka Đokovića i Rodžera Federera. 

Sada se svi utrkuju sa pohvalama na račun “bika sa Majorke”, koji, neki smatraju, vidi u trci za zvanje najboljeg tenisera ikada.

– Rafa je genetska “nakaza” prirode, a njegova mentalna snaga je najbolja na svetu. Ako biste birali čoveka koji će da igra meč za vaš život, to bi onda bio Nadal. Ono što je uradio je senzacionalno. Sve to ima posebnu pozadinu, jer, ne zaboravimo da je u septembru imao fotografiju na štakama. Nije uopšte stavljao težinu na to stopalo o kom pričamo – rekao je Rusedski za Tennis.com.

Reuters

Rafael Nadal

Nadal je do rekordnog grend slema stigao nakon velikog preokreta protiv Danila Medvedeva. Bio je u minusu dva seta, ali je uspeo da preokrene i pobedi.


BRITANAC UVEREN! Nadal će uzeti Rolan Garos, ali će Đoković na kraju biti GOAT

BRITANAC UVEREN! Nadal će uzeti Rolan Garos, ali će Đoković na kraju biti GOAT


NADAL JE UNIŠTIO RUSA! Medvedev digao ruke od tenisa! (VIDEO/FOTO)

NADAL JE UNIŠTIO RUSA! Medvedev digao ruke od tenisa! (VIDEO/FOTO)

Na 0:2 i 2:3 za protivnika i 0:40 za njega, mi pomislimo: “To je to, zavesa se spušta, nema šanse da se vraća”, a Rafa samo pokaže čvrstinu i želju da se bori. Ne zaboravimo i publiku, bila je naelektrisana, toliko su podržavali Nadala, hteli su da vide kako se istorija dešava. Za mene je to verovatno najveće dostignuće njegove karijere – istakao je Rusedski.

Reuters

 

Pitanje je šta bi se desilo da su Australijanci dozvilili Novaku Đokoviću da se takmiči, ali su ga deportovali jer je ministar Aleks Hok smatrao da je opasan po zdravlje Australijanaca jer nije vakcinisan.