in

PSIHO STOLICOM UBIO PACIJENTA U LUDNICI! Detalji stravičnog zločina u specijalnoj bolnici u Kragujevcu

PSIHO STOLICOM UBIO PACIJENTA U LUDNICI! Detalji stravičnog zločina u specijalnoj bolnici u Kragujevcu

Pacijent duševne bolnice u Kragujevcu T. N. (63) u petak je stolicom nasmrt pretukao drugog pacijenta, B. R., navodno jer mu je ovaj dugovao nešto novca!

Obojica su se lečili od šizofrenije, ali su redovno primali terapiju i ranije nisu pokazivali znake agresije.

Čudno ponašanje

Kako saznajemo, stravičan zločin dogodio se u petak, 30. decembra 2022, između 15 i 16 sati, u Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” u Kragujevcu.


UBICA SPASOJA PETROVIĆA SE BRANI ĆUTANJEM! Oglasio se i vlasnik kafane: Ta bitanga ga je mučki ubila sedeći mu iza leđa, nije istina da je bilo svađe


OVO JE DUŠKO TANASKOVIĆ KOJI SE SUMNJIČI ZA LIKVIDACIJU NA PAGU! Pet godina bio na robiji, poznat po problematičnom karakteru (FOTO)

OVO JE DUŠKO TANASKOVIĆ KOJI SE SUMNJIČI ZA LIKVIDACIJU NA PAGU! Pet godina bio na robiji, poznat po problematičnom karakteru (FOTO)

Opasan
Psihijatri kažu da je T. N. opasan po okolinu, iako je u trenutku zločina bio pod terapijom i nije pokazivao znake agresije
Izvor Informera

Dobro obavešten izvor Informera kaže da kobnog dana ništa nije ukazivalo na tragediju.

Štićenik doma T. N. (63) teškom stolicom od punog drveta udario je u glavu mlađeg štićenika B. R. dok je ovaj ležao u svojoj sobi, u krevetu, odmarajući se nakon ručka. Pogodio ga je stolicom pravo u slepoočnicu, pa je B. R. brzo podlegao povredama – otkriva naš izvor, i precizira:

Dom prenatrpan, treba više osoblja

Zavod za smeštaj odraslih “Male pčelice” nalazi se u centru Kragujevca i brine o više od 800 duševno obolelih ljudi. Reč je o jednoj od najvećih ustanova ovog tipa u Evropi. Problem je što u Zavodu već duže vreme vlada veliki nesklad između broja štićenika i zaposlenih koji o njima moraju da brinu, pa je i ovaj zločin bio povod da uprava apeluje da im treba veći broj radnika.

Na snimcima video-nadzora vidi se da je T. N. u vreme zločina nekoliko puta ulazio i izlazio iz sobe u kojoj je spavao B. R. Kamere ne pokrivaju unutrašnjost soba, ali su zaposleni videli na snimku da je T. N. u jednom trenutku seo na stolicu u hodniku ispred sobe B. R. Odmah su shvatili da se dešava nešto neobično, pa su otrčali do sobe B. R. i zatekli stravičan prizor. Pokušali su da mu pruže prvu pomoć, ali nije mu bilo spasa.

Naš sagovornik napominje da je T. N. bio potpuno hladnokrvan posle zločina i nije pružao otpor bolničarima.

– T. N., kao i njegova žrtva, boluju od šizofrenije. On je nedavno premešten u “Male pčelice” iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde je izdržavao kaznu zbog napada na službeno lice. Psihijatri koji su upoznati sa njegovim slučajem kažu da se radi o čoveku koji je opasan po okolinu, iako je u trenutku zločina bio pod terapijom i nije pokazivao nikakve, pa ni najmanje znake agresije – kazao je naš izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, prvi rezultati iz istrage ukazuju da je motiv zločina – neraščišćen dug!

Navodno, B. R. je dugovao neki novac T. N., što je ovom bilo dovoljno da mu oduzme život – rekao je naš izvor.

Istraga, pa odgovornost

Povodom ovog ubistva oglasilo se i nadležno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Oni najavljuju da će, nakon izveštaja nadležnih organa i razgovora sa zaposlenima u Zavodu, proceniti da li je bilo propusta u radu u ovoj ustanovi.

Zamenica Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Vesna Perović izjavila je da je štićeniku Doma za odrasle T. N. određeno zadržavanje do 48 sati, a telo nastradalog je poslato na obdukciju. 

Pratite nas na društvenim mrežama