in

PRITISAK NA RUSE SA SVIH STRANA! Antidoping agencija prati šta se dešava iako ne mogu da se takmiče!

Višegodišnja suspenzija ruskih sportista zbog sistematskog dopinga ističe na kraju ove godine. Dok je kazna na snazi, ruski takmičari se takmiče pod neutralnom zastavom, tako gde mogu. Međutim, trenutno skoro nijedan sportista iz Rusije ne može da se takmiči zbog kazne svih sportskih organizacija usled rata sa Ukrajinom. 

Ali, predsednik Svetske antidoping agencije Vitold Banka potvrdio je da WADA prati rad ruske antidoping agencije, uprkos činjenici da je zemlja u ratu.

Imamo otvorenu liniju sa Ruskom antidoping agencijom kako bismo u svakom trenutku bili sigurni da rat ne postane raj za prevarante – poručio je Banka na svetskoj konferenciji na temu edukacije, održanoj u Sidneju.

Motrimo ih pažljivo da vidimo šta će se dogoditi, nismo prekinuli linije komunikacije. A šta će biti narednih nedelja, meseci, zbog rata i situacije u Ukrajini, i u Rusiji, teško je predvideti. Moramo sačekati kraj godine, pratimo šta rade, hajde da vidimo šta će se dešavati narednih nedelja, kako će se i da li će se uskladiti sa našim zahtevima.


HRVATI U PANICI, U PROBLEMIMA DO GUŠE! Antidoping agencija ovo ne toleriše! I Rusi su nagrabusili!


FIFA SUSPENDOVALA RUSE! Novi DOPING skandal!

FIFA SUSPENDOVALA RUSE! Novi DOPING skandal!

Reuters

Kamila Valieva

Ruska Antidoping agencija je prethodne nedelje potvrdila da je završila istragu u vezi sa slučajem dopinga klizačice Kamile Valieve. Njen test je bio pozitivan i uskoro će biti pokrenuto saslušanje. Valieva je “pala” na doping testu tokom ruskog nacionalnog šampionata decembra 2021. godine, a rezultati testa su obelodanjeni tek 8. februara naredne godine, dan nakon što je Rusija osvojila zlatnu medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Znamo kad je dan saslušanja tako da moramo sačekati da se to završi i posle toga će WADA doneti odluku. Pratimo intenzivno ovaj slučaj, a prošlog meseca sam izrazio svoju volju da se taj slučaj što pre reši. Da ga ubrzaju. Videćemo, saslušanje je uskoro – kazao je Banka.

Bonus video

Pratite nas na društvenim mrežama