in

Princ Čarls primio milion funti od porodice Osame bin Ladena?

Princ Čarls primio milion funti od porodice Osame bin Ladena?

Princ Čarls je, kako se navodi, primio novac od Bakira bin Ladena, tada glave porodice Bin Laden i njegovog brata Šafika koji su polubraća Osame bin Laden, prenose britanski mediji.

Dogovor o donaciji postignut je na privatnom sastanku princa Čarlsa i Bakira bin Laden u rezidenciji britanskog princa 30. oktobra 2013. godine, odnosno dve godine nakon ubistva Osame bin Ladena u akciji američkih snaga u Pakistanu.

Tome su se protivili savetnici princa Čarlsa koji su od njega tražili da vrati novac upozorivši ga da bi to nanelo štetu kraljevskoj porodici i izazvalo negativne reakcije u javnosti, piše Dejli Mejl.

Sa druge strane, izvori bliski princu tvrde da su odluku o prihvatanju donacije za Dobrotvorni fond princa od Velsa doneli isključivo poverioci.

Napominje se da nema indicija da su Bakir ili Šafik bin Laden sponzorisali ili bili umešani u bilo kakve terorističke aktivnosti.

Povezani su sa Osamom preko svog oca Mohameda bin Avada, jemenskog milijardera koji je novac zaradio u građevinskom poslu pre pogibije u avionskoj nesreći 1967. godine. Porodica se distancirala od Osame bin Ladena, ali su uvek zbog rodbinskih veza povezivani sa njim.
 

Pratite nas na društvenim mrežama