in

PRIDRŽAVATE SE DIJETE, ALI VIKENDOM PREKRŠITE? Nutricionistkinja otkriva KAKO to zaista utiče na mršavljenje!

Gubitak kilograma je uglavnom naporan i zahtevan proces, iz prostog razloga što je, da biste imali rezultate, neophodno da promenite svoje navike.

Jednom kada uđete u sistem pravilnog odabira namirnica, biće opet potrebno vreme da se dovoljno naviknete na to, kako vam ne bi bilo mnogo teško.

Takođe, kada se već odlučite i počnete sa određenim režimom ishrane, svaki “izlazak iz tog koloseka” čini da vam bude teže da se u njega vratite.

Međutim, mnogima je nemoguće da se konstantno pridržavaju zdrave ishrane, pa sebi odrede dan kada će dati oduška. To je najčešće vikend ili dani kada ne radite, s obzirom na to da su oni rezervisani za opuštanje.


MAFINI SA LOSOSOM! Večera spremna za POLA SATA, ali pazite – toliko je ukusna, da ćete je ODMAH SMAZATI!


ŠTA BOJA CIKLUSA GOVORI O VAŠEM ZDRAVLJU?! Da li je jarko, tamno crvena ili braon – doktorka otkriva razliku!

ŠTA BOJA CIKLUSA GOVORI O VAŠEM ZDRAVLJU?! Da li je jarko, tamno crvena ili braon - doktorka otkriva razliku!

Shutterstock

dijeta

Ipak, nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da upravo to “opuštanje”, može dovesti do usporenja mršavljenja:

– Tokom radne nedelje se pridržavate pravila zdrave ishrane bez ikakvih problema, ali kad dođe vikend, jedete više nego inače i sav vaš trud da smršate pada u vodu? Mnogima se to dešava! Kada očekujete zabavan vikend, naviknite se da isplanirate samo par poslastica kojih ste baš, baš željni, kao što su parče pice ili sladoled – kaže nutricionistkinja i dodaje:

– Ako uživate u nekoj odabranoj poslastici kod kuće, servirajte je na tanjir ili u činiji umesto da je jedete direktno iz ambalaže i probajte da ne sedite ispred TV-a dok jedete. Pokušajte da zapišete sve što jedete i pijete tokom vikenda, kao i kada i zašto. Čak i kad odlučite da udovoljite sebi, bolje ćete znati odakle potiče većina dodatnih kalorija, pa možete da počnete da uvodite promene – zaključuje Nataša.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežama