in

POJAVILI SE ŠOKANTNI DETALJI SKANDALA! Žene progovorile i sve otkrile! Overmars slao slike polnog organa!

Mark Overmars je koleginicama u klubu slao neprikladne poruke i zbog toga je dao otkaz.

Samo dan kasnije u javnosti su se pojavili novi detalj. Kako pišu tamošnji mediji bio je na “posmatranju” od decembra, a protiv njega po svemu sudeći dokaze za uznemiravanje ima čak jedanaest žena zaposlenih u Ajaksu.

Sve bi počinjalo komentarima o oblačenju, o sek*i izgledu, potom bi usledile poruke, uglavnom preko jedne od poznatih aplikacija, u kojima je Overmars pozivao na druženje, opisivao detalje “akcija” koje bi preduzeo, da bi dolazilo dotle da je slao fotografije svog polnog organa. Uredno pravljene u toaletu na stadionu.

Overmars je pojedinim koleginicama slao poruke sa pitanjem “šta nose na sebi”, a ponekad je išao još dalje, kao ovog puta. Poslao je sliku svog polnog organa. Ta žena nije bila prva, a ni poslednja koja je dobila tu fotografiju – navodi se u tekstu holandskog portala “NRC”.


ZEMLJOTRES! Ajaks i Inter u ratu zbog fudbalera Partizana


ERIKSEN U AJAKSU! Srećan sam što sam ovde!

ERIKSEN U AJAKSU! Srećan sam što sam ovde!

Isti portal je otkrio još šokantnih detalja o Overmarsu, doskorašnjem direktoru fudbala “kopljanika”. 

Ajax.nl

 

Pisali smo o tome još u decembru, razgovarali smo sa 11 zaposlenih i bivših zaposlenih u Ajaksu koji žele da ostanu anonimni. Žene se plaše da izađu u javnost i da kažu nešto protiv najuspešnijeg sportskog kolektiva u Holandiji. Mi smo imali uvid u razgovore na “WhatsApp” aplikaciji i videli smo poruke i fotografije koje imaju direktne konotacije sa seksua**im sugestijama. Čak i žene koje su se žalile su ignorisane od strane ljudi u vrhu kluba – navodi se u tekstu.

Njegovo napadno ponašanje trajalo godinama, a među zaposlenima je imao nadimak “napaljeni rođak”. Overmars se ponašao u klubu kao usamljenik, jeo je sam u svojoj kancelariji. Ali, kada bi izašao iz nje, gledao je da uđe u priču sa nekom od zaposlenih dama. Da sve bude još gore, odlaskom Overmarsa nije rešen problem. Žene zaposlene u klubu su ispričale da se u klubu bez pardona “šale” na račun dama, fotografišu bez dozvole, pa njihove fotke muškarci razmenjuju telefonima i komentarišu. 

Zbog svega što se dogodilo se oglasio i generalni menadžer kluba, još jedan legendarni igrač, Edvin van der Sar.

Bezbedno radno okruženje je veoma važno za sve nas u Ajaksu. Obratićemo mnogo više pažnje na ovakve stvari u budućnosti –  poručio je bivši golman Ajaksa, Juvenusa, Fulama i Mančester junajteda.