in

POČELA PRIJAVA ZA 5.000 DINARA POMOĆI Evo gde možete da se prijavite i vi

U prva tri dana 2022. godine bilo je čak 3.695 prijava, a od jutros se prijavilo 2 100 građana, rekao je danas v.d. direktor Pošta Srbije Zoran Ðorđević.

Đorđević je za TV Pink izjavio da će 100.000 vaučera biti podeljeno brzo i efikasno.

Najavio je da će na dan Božića biti dežurno najmanje 10 pošta, a narednih prazničnih dana ne manje od 50.

Vaučer u vrednosti od 5.000 dinara se može iskoristiti za turistička putovanja po Srbiji, a mogu se prijaviti građani iz devet kategorija stanovništva: penzioneri, studenti, zaposleni koji imaju primanja manja od 70.000, ljudi koji koriste tuđu negu i pomoć po osnovu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, ratni vojni invalidi, civilni invalidi rata koji imaju pravo na tu pomoć, kao i nezaposleni koji su prijavljeni kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

Informer

Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošta, pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima.

Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini.

Ovih 100.000 vaučera pokrivaju sumu od 500 miliona dinara koliko je u republičkom budžetu za 2022. predviđeno za tu svrhu.