in

Patrijarh danas u litiji služi pomen postradalim đacima, mladima, svim žrtvama

Patrijarh danas u litiji služi pomen postradalim đacima, mladima, svim žrtvama

Kako je navedeno, velika Spasovdanska litija ove godine nema svečarski karakter.

“Nego ćemo se zajedno, hodajući sa Svetim Nikolajem Srpskim, moliti Spasitelju radi osvećenja ulica i trgova, radi isceljenja duša i tela naših, za mir u nama i među nama, za našu postradalu decu i za svu decu, zastati na raskrsnici ulica kralja Milana i kralja Milutina gde će njegova svetost patrijarh Porfirije služiti pomen postradaloj deci, njihovom čuvaru, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja”, navedeno je u saopštenju.

Po blagoslovu patrijarha srpskog Porfirija, danas će na čelu litije sa velikim krstom Gospodnjim u rukama biti dvoje njegovih stipendista, odličnih studenata Filozofskog i Bogoslovskog fakulteta, navodi se u saopštenju SPC.

“Sa ponosom krst će prestoničkim ulicama i trgovima nositi Nišlijka Sara Dimitrijević, student druge godine Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta i Užičanin Milan Bogosavljević, apsolvent Filozofskog fakulteta u Beogradu. Blago majci koja ih rodila i Crkvi koja se njima ponosi!”, navedneo je u saopštenju SPC.


Gardisti Vojske Srbije uneli kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja u Vaznesenjsku crkvu (FOTO)


POSEBNA IZJAVA PATRIJARHA PORFIRIJA!

POSEBNA IZJAVA PATRIJARHA PORFIRIJA!

Pratite nas na društvenim mrežama