in

OVO SU PROLEĆNI TRENDOVI ZA NOKTE! Kozmetičarka Bojana otkriva za Informer.rs kako da imate NEGOVANE RUKE

Koji su to prolećni trendovi za nokte?

 Proleće donosi vedre,vesele i pastelne boje. Najtraženije boje su crvena, koral, boja maline i bela. Popularno je i dekorisanje bar jednog nokta nekim cvetićem, leptiricem, tačkicama, linijama ili šljokicama. 

Pojedine žene misle da će same uspeti da naprave gel lak, pa kupe lampu i unište nokte.. Zašto je to opasno?

Opasno je raditi sam sebi nokte kod kuće jer nevestim turpijanjem može doći do uništenja nokatne ploče u vidu preteranog stanjivanja, slabosti i to može biti veoma bolno i neprijatno, a jako je teško posle toga oporaviti nokatnu ploču.


ZBOG ČEGA JE APRIL POSEBAN MESEC? Ranije su se na specifičan način tumačile VREMENSKE NEPOGODE, a evo šta kaže NARODNA MUDROST!


NAŠI STARI SU NA SPECIFIČAN NAČIN TUMAČILI VREMENSKE NEPOGODE U PROLEĆE! Evo zbog čega je APRIL POSEBAN MESEC!

NAŠI STARI SU NA SPECIFIČAN NAČIN TUMAČILI VREMENSKE NEPOGODE U PROLEĆE! Evo zbog čega je APRIL POSEBAN MESEC!

Pixabay

Nokti

Koliko je važan manikir?

Manikir se brine o tome da ruke i nokti dobiju potrebnu negu i deluju uredno i negovano. Rukama ostvarujemo prvi kontakt sa nekom osobom, rukovanjem pa samim tim ruke govore o licnosti i zbog toga je vazno da ruke i nokti uvek budu uredni.

Kako oporaviti nokte?

Za početak nokti treba da budu skraćeni i oblikovani ovalno da ne bi dolazilo do kačenja ivica i daljih ostećenja nokatne ploče. Kada su kraći manje će pucati. Više puta u toku dana potrebno je utrljati hidratantnu kremu za ruke i ulje za zanoktice. Dobro bi bilo u nekoj posudici potopiti nokte u maslinovom ulju na 10tak min, izvaditi i utrljati ulje u nokte i ruke, a ako je moguće prespavati sa tako utrljanim uljem i postupak ponoviti više puta u toku nedelje.

Shutterstock

Za negovane ruke osim krema šta savetujete?

Pored hidratantne kreme, za negovane ruke preporuka je manikir tretman bar jednom mesečno, piling ruku, masaža i parafin. Posle svakog tretmana bilo bi lepo lakirati nokte jer lakirani nokti uvek deluju negovano i uredno.

Podsetimo, piling od dve namirnice može da vam pomogne da imate negovane ruke, a o tome klikom na ovaj link.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežama