in

OVO JE SUMA KOJU SU UZELI DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA I NJEGOVI PAJTOSI?! Papreno naplatili lažne kovid sertifikate

U četvrtak rano ujutru uhapšeni su Vinković, medicinska sestra M. R. (45) i medicinski tehničar S. S. (33) pod osnovanom sumnjom da su za mito od 300 evra građanima izdavali lažne potvrde da su vakcinisani, iako nisu primili vakcinu. Pored njih, u policijskoj akciji uhapšeno je i pet osoba od 20 do 64 godina, koje su kupile lažne potvrde, dok se za šestom i dalje traga. Osumnjičenima je prekjuče određen pritvor, posle čega će biti privedeni nadležnom tužiocu.

Kako Informer nezvanično saznaje, već je saslušano pet kupaca lažnih potvrda, a svi su meštani Kovačice.

Aleksandar Jovanović Cile

Dom zdravlja u Kovačici

- Svi oni branili su se ćutanjem. Kad je trebalo da dođu po potvrdu, uhapšeni iz doma zdravlja su ih zvali na telefon. Ali bilo je čudno jer tokom poziva nisu pričali, što je bio znak da mogu slobodno da dođu da podignu potvrde. Mi to zovemo “peckanje” telefonom. Tad smo znali da se nešto sumnjivo dešava. Takvih poziva je bilo dosta, više od 20 sa različitih brojeva telefona. Zato verujemo da je broj kupaca lažnih potvrda veći od 20, a cifra koju su uzeli veća je od 6.000 evra. Odranije je postojala sumnja da se ekipa iz doma zdravlja, na čelu sa direktorom Vinkovićem, bavi falsifikovanjem. Direktor još nije saslušan, ali biće uskoro – kaže naš izvor.


INFORMER U KOVAČICI! Oni ne zaslužuju da nas leče! Građani u šoku posle hapšenja direktora DZ zbog izdavanja lažnih kovid potvrda!

INFORMER U KOVAČICI! Oni ne zaslužuju da nas leče! Građani u šoku posle hapšenja direktora DZ zbog izdavanja lažnih kovid potvrda!


OVAKO JE PALA GRUPA LEKARA ZBOG LAŽNIH KOVID POTVRDA! Za 300 evra unosili podatke u bazu podataka “e-vakcine”

OVAKO JE PALA GRUPA LEKARA ZBOG LAŽNIH KOVID POTVRDA! Za 300 evra unosili podatke u bazu podataka e-vakcine

Podsetimo, uhapšeni iz doma zdravlja sumnjiče se da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, dok se kupci potvrda sumnjiče da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprava. Prema prvim informacijama, osnovano se sumnja da je direktor Predrag tražio od medicinske sestre M. R. (45), koja radi na punktu za vakcinaciju u domu zdravlja, da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka “e-vakcine” kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju kovid pasoše, dok je medicinski tehničar S. S. (33) bio zadužen da pronađe kupce za lažne potvrde.