in

OVIH PET NAPITAKA MOGU DA BUDU OPASNI ZA SRCE! Povedite računa!

Gazirani sokovi

Ovakvi napici u sebi sadrže velike količine šećera čiji prevelik unos može da dovede do brojnih zdravstvenih tegoba. Prema studiji objavljenoj u Međunarodnom časopisu angiologije, oksidacija šećera može dovesti do začepljenja krvnih sudova, ali i do drugih zdravstveni tegoba kao što su problemi sa jetrom i slično.

Sportski napici

U sebi sadrže velike količine šećera koji može dovesti i do visokog krvog pritiska, pa je bitno da što više izbegavate njihov unos. Takođe, energetski napici u sebi sadrži kofein koji može biti štetan za srce. Naučnici su otkrili da postoji direktna veza između prevelikog konzumiranja ovakvih napitaka i visokog krvnog pritiska.

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN ZA SKIDANJE SALA! Samo promenite ove tri navike i možete imati savršeno ravan stomak do leta!

Ako želite da budete zdravi ODMAH BACITE ovih 10 predmeta iz kuće!

Ako želite da budete zdravi ODMAH BACITE ovih 10 predmeta iz kuće!

Voćni sokovi

Studija je pokazala da preterano konzumiranje voćnih sokova može naštetiti organizmu, iako često mislimo suprotno. Iako je reč o prirodnom šećeru, on može biti jednako opasan kao rafinisani šećer, ako ceđene sokove konzumirate i po nekoliko puta dnevno. Savet je da ih konzumirate najviše nekoliko puta u toku nedelje.

pexels.com

Voćni sokovi

Ako želite da popijete smuti, bolje je da ga napravite sami kod kuće. Kupovni smutiji u sebi sadrže veštački šećer koji može dovesti do razvoja kardiovaskularnih bolesti. Stručnjaci smatraju da smutiji mogu biti jednako štetni kao gazirani sokovi. Preterano konzumiranje šećera iz ovih napitaka može dovesti do razvoja srčanih bolesti, problema sa krvnim pritiskom, ali i do dijabetesa i gojaznosti.

Alkoholna pića 

Doktori savetuju da je vino zdravo za organizam, ali svakako je bitno da ga pijete u umerenim količinama. Preterana konzumacija alkohola može dovesti do kardiovaskularnih bolesti i srčanih tegoba. Umerenost je ključan faktor, pa je savet da popijete jednu čašu vina s vremena na vreme.