in

OVIH PET NAMIRNICA POMAŽU KOD IZGRADNJE MIŠIĆNE MASE! Bogate su proteinima!

Da bi telo izgledalo zategnuto i privlačno, treba da povedete računa i o hrani koju jedete.

Neke namirnice imju bogatu hranljivu vrednost i pomažu kod izgradnje mišića, zbog čega čine sastavni deo ishrane većine sportista.

Jaja

Belanca su bogata proteinima (12 grama proteina na 100g proizvoda) pa osim toga što pomažu izgradnji mišića, vrlo su zdrava kad je ishrana u pitanju. Uglavnom se preporučuje da se za doručak pojede nekoliko jaja jer imaju visoku hranljivu vrednost i mogu da vas drže sitim sve do ručka.

OVA NAMIRNICA REŠAVA MNOGE ZDRAVSTVENE PROBLEME! Izbacuje ŠTETNE stvari iz organizma, a veoma je dobra za ŠTITNU ŽLEZDU!

SVAKU DRUGU ŽENU MUČE PROŠIRENE VENE! Probajte da rešite problem uz pomoć OVOG PRIRODNOG LEKA!

SVAKU DRUGU ŽENU MUČE PROŠIRENE VENE! Probajte da rešite problem uz pomoć OVOG PRIRODNOG LEKA!

Svakako treba da budete obazrivi kad je konzumiranje jaja u pitanju jer ona u sebi sadrže holesterol koji može da izazove brojne zdravstvene probleme ako ih jako često jedete.

Shutterstock

Uglavnom se preporučuje da se za doručak pojede nekoliko jaja jer imaju visoku hranljivu vrednost

Škampi

Škampi su takođe odličan izvor proteina. Oni u sebi sadrže čak 19 grama proteina na 100 grama proizvoda.

Dobar su izbor ako želite da smršate a istovremeno definišete mišiće jer imaju veoma malo kalorija u sebi. Dobra stvar je što se proteini iz škampa lako apsorubuju.

Leblebije

Leblebije su često važan deo ishrane vegetarijanaca. Isto kao škampi, one u sebi sadrže 19 grama proteina – više od mnogih vrsta mesa. Mogu se jesti samostalno ili možete naprviti humus od leblebija.

Pixabay

Leblebije

Riba

Ribu svi treba da jedu barem jednom nedeljno jer je bogata omega – 3 masnim kiselinama koje su bitne za zdravlje celog organizma. Riba ima veliku količinu proteina na 100 grama – čak 20 grama proteina, zbog čega utiče na rast mišićne mase.

Švapski sir

Kad je u pitanju konzumiranje švapskog sira, morate da budete oprezni jer može izazvati alergije zato što sadrži laktozu u sebi. On ima u sebi veliku količinu proteina koji se naziva kazein (čak 17 grama). To je protein koji telo brzo apsorbuje i daje osećaj sitosti.