in

OVAJ TRETMAN JE NAJEFIKASNIJI U BORBI PROTIV STARENJA! Kozmetičarka za Informer.rs otkriva kako da se PODMLADITE i koje osobe ne smeju da koriste SOLARIJUM

U moru tretmana za podmlađivanje lica koji je najbezbedniji?

Postoji čitav niz bioloških tretmana koji su bezbedni i vrlo efikasni u borbi protiv starenja, a može se reći da je jedan od najbezbednijih tretman hijaluronom, iz razloga sto se sam hijaluron nalazi u prirodnom sastavu kože, vezuje vodu i koži daje čvrstinu i zategnutost. 

Da li žene redovnim tretmanima lica mogu da uspore starenje i pojavu bora?

Žene i muškarci sa redovnim tretmanom lica mogu da uspore proces starenja kože i bore. Koža koja se ne neguje više je izložena ubrzanom starenju i borama. Temeljno čisćenje proizvodom koji odgovara datom tipu kože značajno se smanjuje proces starenja kože.


KAKO DA SE ŠMINKATE TOKOM ZIME? Puder čuva od vetra


NAMIRNICE KOJE NE PRIJAJU VAŠOJ KOŽI! Otečeni kapci i akne u području brade pokazuju da preterujete s mlečnim proizvodima

NAMIRNICE KOJE NE PRIJAJU VAŠOJ KOŽI! Otečeni kapci i akne u području brade pokazuju da preterujete s mlečnim proizvodima

pexels

Lice

Da razbijemo mit.. Da li solarijum doprinosi starenju kože i koliko je opasan?

Ukoliko je sunčanje neadekvatno i prekomerno, prouzrokuje prebrzo starenje kože i bore, koža postaje isušena i na kraju više ne izgleda prirodno. Osobe mlađe od 18 godina nikako ne smeju koristiti solarijum kao i osobe koje imaju mnogo mladeža. Osobe sa vrlo svetlom kožom i osetljivom moraju biti oprezne sa upotrebom solarijima. Kada je solarijum umeren i pravilno korišćenje manje su šanse od nekih težih oboljenja.

Koliko često treba hranitni kožu lica?

Da bi nega bila pravilna, potrebno je odrediti tip koze, a potom odrediti i koliko često je potrebno tretirati kožu. Svakodnevna nega je bitna, što podrazumeva čisćenje, toniranje, nanošenje kreme i zaštita.

Shutterstock

Nega lica

Šta žene najviše traže da im se radi na licu?

Žene najčesce traže higijenaki tregman lica.

Da li vam se dešavalo da žene dođu sa uništenim licem sa lošeg tretama i traže da se to popravi?

Dešavalo se, nažalost,ali za oporavak i promenu su potrebni vreme i strpljenje, a rezultati su sigurni…

Kako je najbolje negovati kožu lica?

Kao sto smo rekli, negu prilagođavamo u zavisnosti od tipa kože, ali i trenutnog stanja kože…Prirodni preparati su uvek preporučljivi i vrlo efikasni.