in

OKOLO SE GINE, A MI GRABIMO I OTIMAMO! Fadila Mujić sa slašću priča o pokolju Srba na Božić: MISLILI SAMO NA PRASETINU, DOK SU KLALI DECU

U šokantnom intervjuu, Fadila Mujić svedoči o neviđenim zverstvima i pljački koje su počinile snage Nasera Orića, a u koji su učestvovali i civili uključujuči više stotina žena među kojima je bila i ona.

Tog 7. januara na pravoslavni Božić je 3.000 dobro naoružanih muslimana napalo selo koje je branila samo seoska straža. Njih dvadesetak je izginulo štiteći odstupnicu kako bi se spaslo oko 1.000 meštana Kravica, ali i okolnih sela, Šiljkovići, Ježešetnice i Banjevića. 

Ukupno je tog dana ubijeno 49 Srba, od čega većina civila. Najmlađa žrtva, Vladimir Gajić, imao je samo četiri godina, a Novica Bogićević 14 godina. Među žrtvama koljača našli su se i Vladimir Stojanović star 78 godina i Risto Popović star 73 godina, a najstarija stradala od ruku muslimanskih krvnika bila je Mara Božić stara 84 godine.

U intervju, Fadila Mujić na samom početku objašnjava kako je organizovan napad na Kravicu.


DŽAFEROVIĆU, PRESTANI DA GLUMIŠ ŽRTVU! ORIĆ ZASLUŽUJE KAZNU ZA ZLO KOJE JE POČINIO! Ima Interpolovu poternicu izdatu u Srbiji!


Pa, ovo je skandalozno! ĐILASOVSKIM NOVINAMA SMETA RATKO MLADIĆ, ALI IM NE SMETA NASER ORIĆ! Foto

Pa, ovo je skandalozno! ĐILASOVSKIM NOVINAMA SMETA RATKO MLADIĆ, ALI IM NE SMETA NASER ORIĆ! Foto

Dešava se da meni moj dever kaže: Fadila, idemo večeras na Kravicu, spremi se! Tako da je svaka kuća, svaka porodica imala po jednog člana muškog koji je rekao da idemo u Kravicu. A Kravica je za nas bila Amerika, obećana zemlja – ispričala je Fadila Mujić i objasnila da su žene iz Srebrenice ušle u Kravicu tokom samih borbi.

Zločinci žele da se prikažu kao žrtve

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić pozvao je Tužilaštvo BiH da ispita Fadilu Mujić.

U ovom javnom svedočenju videli smo da se tu radilo o klasičnom širokom i sitematskom napadu koji predstavlja zločin protiv čovečnosti, jer pored toga što su tu ubijani ljudi, odvedeni u logore, ranjavani, tu su vršene i pljačke i paljene kuća – rekao je Kojić.

Kojić je dodao da druga strana to želi da prikaže da je neko išao da napadne, kako bi prehranio sebe i svoju porodicu, što i u mirnodobskim uslovima predstavlja klasično krivično delo razbojništva.

Ne možete otići da bi od nekoga ukrali hranu, da ubijete to lice i da je to sasvim legitimno, čak naprotiv to je klasično krivično delo – istakao je Kojić.

Fadila Mujić zatim opisuje kako je prisustvovala borbama i ubistvima, ali i da je i sama upala u jednu srpsku kuću gde je u toku bio doručak nakon liturgije u crkvi:

“Ulazimo u jednu kuću. Četnici sede, slave, krmetine kamara na stolu. Ko te pita što je krmetina, nisi je nikad jeo, ali ješćeš, sve ćeš jesti samo da preživiš. Tu su kolači, tu je sve…”

Miodrag Popov/informer

Rekla sve, a prećutala istinu

Na komentar voditelja da Srbi nisu znali da je ona muslimanka, Fadila Mujić je dodala: “Oni slave Božić, on meni nazdravlja. Daje mi da jedem, daje mi sarmu, pa još i deci da ponesem kući…”

Branimir Kojić, predsednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice kaže da je ova Bošnjakinja rekla sve osim istine, prenose vesti-online.

Prećutala je da su pobili sve što su stigli i da su popalili sve što su opljačkali. Zašto nije rekla da u kući u kojoj je uzela sarmu od “četnika” niko nije ostao živ, da su ih Naserovi koljači ubili na kućnom pragu? Čak u svojoj izjavi bez imalo stida priča kako su u Kravici Srbi ubijali muslimane. A Kravice su čisto srpsko selo koje je bilo trn u oku muslimanima i u Drugom svetskom ratu. Treba je procesuirati i ispitati za zločin u Kravici, ali i za onaj u Zalazju jer verujem da je i tu bila, s obzirom na to da je to njena mesna zajednica – istakao je Kojić.

Fadila Mujić, bez imalo griže savesti, sa ponosom govori kako su za nekoliko sati, na najradosniji hrišćanski praznik, muslimanske snage među kojima su se nalazili i “masa žene i dece” očistili Kravicu od Srba. Ona preskače činjenicu da su tom prilikom zapalili 688 kuća, kao da je 49 ljudi ubijeno, dok je 80 meštana Kravice ranjeno.

Interesantan je podatak da je ovaj snimak svedočenja najverovatnije nastao još 2017. godine, a muslimani ga objavljuju svake godine u vreme pomena u Kravici. Oni to rade svesni da i 30 godina od ovog događaja niko od muslimana nije odgovarao za ove monstruozne zločine.