in

NOVAK NIJE ZLOPAMTILO: Australija se dobro odnosila prema meni! Srećan sam što sam ovde!

NOVAK NIJE ZLOPAMTILO: Australija se dobro odnosila prema meni! Srećan sam što sam ovde!

Novak se vratio u Australiju i odmah raspalio atmosferu. Novaka je sačekala sjajna dobrodošlica, tribine u Adelejdu bile su krcate. Srpski navijači su ovacijama dočekali našeg asa, vijorile su se srpske zastave, skandirali su “Nole, Nole”.

Hvala što ste mi pružili ovakvu dobrodošlicu. Hvala svima vama što ste došli – zahvalio se navijačima Đoković i dodao:

reutersa

 

Ne mogu da se požalim za prvi meč. Igrao sam dobro, prvih šest gemova bilo je izjednačeno. Nikada nisam igrao protiv ovakvog igrača, ne pravi mnogo grešaka. Može da apsorbuje snagu mojih udaraca. Morao sam da podižem igru i mislim da sam na kraju odigrao dobar meč.

Đoković od 2007. godine nije igrao u Adelejdu.


AUSTRALIJANCI NA NOGAMA! Novak sleteo u Adelejd!

AUSTRALIJANCI NA NOGAMA! Novak sleteo u Adelejd!


OD AUSTRALIJANACA NISMO ČULI “NOVAČE, IZVINI” Oglasio se prvi čovek AO! Kako će posle sramote i skandala dočekati velikog šampiona?

OD AUSTRALIJANACA NISMO ČULI NOVAČE, IZVINI Oglasio se prvi čovek AO! Kako će posle sramote i skandala dočekati velikog šampiona?

Bio sam pre dve godine. Ali u nekim drugim uslovima. Ostali smo nekoliko nedelja, samo smo trenirali. Zaista imam zadovoljstvo što mogu da igram ovde. Nisam se takmičio ovde od 2007. Moj trener iz 2007. Dejan Petrović je ovde. Lepo je imati te ovde. To je prilika malo da se osveže sećanja pre 16 godina. Neko od klinaca me je pitao da li se sećam kada sam osvojio grend slem. Drago mi je što mogu da u ovim godinama igram ovakav tenis – dodao je Novak.

reutersa

 

Kaže Novak da se raduje što je ponovo na mestu velikog uspeha, u Australiji je osvojio devbet grend sčem trofeja, a deluje da je zaboravio sve što su mu vlasti priredili početkom 2022. godine.

Ako bih trebalo da biram jednu zemlju gde sam bio najuspešniji, koja se dobro odnosila prema meni, to je Australija. Ovde sam osvojio prvi grend slem, devet grend slem titula. Igrao sma neke epske mečeve, a ako bih morao da biram jedan onda je to onaj od šest sati protiv Nadala 2012. godine.  Australija je bila mesto gde sam igrao najbolji tenis. Uvek se radujem dolasku ovde. Okolnosti prošle godine su bile takve nije bilo lako ni za koga. Sada sam srećan što sam ovde i fokusiran sam – rekao je Novak, koji nije zlopamtilo.

Bonus video

Pratite nas na društvenim mrežama