in

NIS donira paketiće za 225 prvorođenih beba u novoj 2023. godini

NIS donira paketiće za 225 prvorođenih beba u novoj 2023. godini

Veliki doprinos ovoj akciji dali su članovi Kluba volontera kompanije NIS koji su donirali pelene za jednokratnu upotrebu kako bi dodatno obogatili sadržaj paketa koji je obezbedila kompanija, dok su se ujedno i  nesebično angažovali kako bi pokloni za bebe na vreme bili dopremljeni do odabranih porodilišta.

Na ovaj način NIS aktivno nastavlja sa realizacijom kampanje „Da se nove nade rode“, koja je posvećena povećanju nataliteta, temi od nacionalnog značaja. Ova kampanja ima za cilj očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja i podršku povećanju nataliteta. Da je kompanija NIS, u godini iza nas, u potpunosti posvećena ovoj temi govori činjenica da je samo u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ donirala 118,5 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme za 20 zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kao i za sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji. Pored toga, kompanija je pružila podršku porodilištima u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za osam porodilišta obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme putem svojih filantropskih aktivnosti.  

Tako je tokom predhodne godine, kompanija NIS putem različitih programa, podržala ukupno 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji i time doprinela da nam se u ovoj, 2023. godini rodi što više novih nada.

Pratite nas na društvenim mrežama