in

NEMAČKA IMA SAMO TRI MESECA, POSLE TOGA… PA, KATASTROFA JE BLAGA REČ! Rešenje postoji, treba da zamole Putina! IMA LI ŠOLC PETLJE DA…

NEMAČKA IMA SAMO TRI MESECA, POSLE TOGA… PA, KATASTROFA JE BLAGA REČ! Rešenje postoji, treba da zamole Putina! IMA LI ŠOLC PETLJE DA…

– Uprkos tome što je sada vrhunac leta, Berlin ima malo vremena da predupredi nestašicu gasa. Nemački gradovi su već primorani da uvode ograničenja. Rezidencija predsednika Nemačke u Berlinu više nije osvetljena noću, grad Hanover je isključio toplu vodu u tuševima na bazenima i u teretanama, a opštine širom zemlje pripremaju skloništa sa grejačima za zaštitu ljudi od hladnoće. A to je samo početak krize koja će zahvatiti Evropu – navodi Bloomberg.

I ukazuje da nemaju efekta napori Bundestaga da se zemlji obezbedi alternativno snabdevanje energijom.

Nemačka ne može, navodi Bloomberg, da računa ni na Francusku, čiji neispravni nuklearni reaktori čak prete da pogoršaju krizu. U slučaju nestašica struje mogući su socijalni nemiri. Bezmalo svaki četvrti Nemac – prema Kelnskom institutu za ekonomska istraživanja – već je zapao u energetsko siromaštvo što znači da rastuće cene energije utiču na sposobnost domaćinstava da pokrivaju druge troškove”.

Američka agencija prognozira da nestašica prirodnog gasa može naterati vladu Olafa Šolca da proglasi vanredno stanje.


EVROPA NA KOLENIMA, SPREMA DOKUMENT KOJIM PRIZNAJE PORAZ!? Zaokret u drami Putina sa Zapadom, Nemci mu poklonili veliku pobedu


“HRANA I ENERGIJA POSTALI SU RUSKO ORUŽJE!”

HRANA I ENERGIJA POSTALI SU RUSKO ORUŽJE!

U tom slučaju država će početi da kontroliše distribuciju goriva.

Povrh svega, zahlađenje u Evropi i Aziji će primorati energetske kompanije da se bore za već ograničene zalihe tečnog prirodnog gasa.

Zamenik nemačkog ministarskog predstavnika Volfgang Buhner rekao je da ne zna gde se nalazi Simensova turbina za Severni tok-1.

– Turbina je na mestu, ali mi je fizička lokacija nepoznata – priznao je.

Gasprom je 4. i 15. juna najavio gašenje dve, a zatim još jedne pumpe koje opslužuju Severni tok-1.

Odluka je doneta zbog situacije sa Simensovim turbinama, koje nemačka kompanija nije mogla da vrati sa remonta iz Kanade zbog sankcija koje je otava uvela Ruskoj Federaciji.

Reuters/Fotoilustracija

Nemačka ne može bez ruskog gasa, ali Šolc mora da zamoli Putina da im isporuči plavi energent

Kanada je 17. jula ipak poslala turbinu u Nemačku.

Zamenik predsednika upravnog odbora Gasproma, Vitalij Markelov, izjavio je potom da je Siemens otklonio ne više od četvrtine identifikovanih kvarova na turbinama.

Upozorio je da je slanje turbine iz Kanade u Nemačku umesto u Rusiju „suprotno uslovima ugovora”.

Privrednici i anačitičari u Berlinu jasni, rešenje postoji, treba samo da zamole Putina! Pitanje je, međutin , ima li šolc petlje da ti uradi?! 

Pratite nas na društvenim mrežama