in

MRŽNJA PREMA JEVREJIMA JAČA OD UMETNOSTI! Kuvajt zabranio ‘Poaroa’ zbog izraelske glumice

Kuvajt je zabranio emitovanje nove holivudske adaptacije čuvenog detektivskog romana Agate Kristi “Smrt na Nilu” jer u njemu igra izraelska glumica Gal Gadot (36). Ona je, kao i svi u Izraelu, odslužila dve godine vojnog roka, te zvaničnici arapske zemlje kažu da ne mogu da dozvole prikazivanje filma u kojem glumi “bivša pripadnica cionističke okupacione armije”.

Negativni komentari

Novi film je režirao britanski glumac Kenet Brana, koji u njemu igra čuvenog detektiva Herkula Poaroa. On bi trebalo danas da bude premijerno prikazan u Americi i Ujedinjenom Kraljevstvu. Međutim, Kuvajt je pre svetske premijere najavio da će najnovije holivudsko ostvarenje biti zabranjeno u toj zemlji zbog niza negativnih komentara na društvenim mrežama.

Građani Kuvajta su se, naime, pobunili jer je Gadotova, pre nego što je postala glumica, odslužila dve godine vojske, koja je u Izraelu obavezna za sve. Osim toga, podsetili su da je glumica hvalila izraelsku armiju i kritikovala palestinsku militantnu organizaciju Hamas tokom rata u Gazi 2014. godine.


Auu, ovo ne priliči jednom diplomati! Nazvao zakon O HOLOKAUSTU GLUPIM, a ovo su posledice!


SVETA RELIKVIJA – KOVČEG ZAVETA “živi” i danas i to u Etiopiji?!

SVETA RELIKVIJA - KOVČEG ZAVETA živi i danas i to u Etiopiji?!

“Gadotova je hvalila izraelsku vojsku tokom rata i molila se za izraelske vojnike, okrivljujući Hamas za zločine”, samo je jedan od niza sličnih komentara, koji se pojavio na društvenim mrežama u Kuvajtu.

Ljuti neprijatelji

Zbog toga je kuvajtsko ministarstvo informisanja rešilo da zabrani prikazivanje novog filma.

Ljubitelji filma u Kuvajtu neće moći da gledaju “Smrt na Nilu” jer u njemu igra bivša pripadnica cionističke okupacione armije – izjavila je portparolka ministarstva Anuar Murad.

Kuvajt je, inače, jedan od najglasnijih kritičara Izraela, koji naziva okupatorom palestinske zemlje. Ta arapska država oštro se usprotivila i sporazumu o normalizaciji odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina, potpisanom 2020.

Arapi zabranili i ‘Čudesnu Ženu’

Gal Gadot, koja je 2004. bila mis Izraela, i ranije je imala problema zbog svog porekla. Holivudski blokbaster “Čudesna Žena” iz 2017, u kom ona igra glavnu ulogu, takođe je bio zabranjen u nekoliko arapskih zemalja, među kojima su Liban i Katar.