in

MEGAPREOKRET! Amerika ovo nije videla, istorijski povratak Kanzasa za NCAA titulu! (VIDEO/FOTO)

Gubili su Džejhoksi na poluvremenu  15 razlike, a u jednom trenutku su imali i “minus 16”, ali su uspeli da se vrate kada su bili na ivici provalije i osvoje titulu. Kanzasu je ovo četvrti put u istoriji da je osvojio NCAA šampionat.

Na kraju prvog poluvremena bilo je 40:25, a kako prenose američki mediji nijedan tim koji je na poluvremenu finala gubio tolikom razlikom, nije uspeo da napravi veleobrt.

Međutum, za sve postoji prvi put. Kanzas Džejhoksi su se u nastavku razgoropadili i na kraju su slavili 72:69. Novi šampion je samo jednom pre finala gubio meč na poluvremenu ove sezone. Bili su Džejhoksi u zaostatku od šest poena protiv Majamija, da bi utakmicu završili pobedom od čak 26 razlike!

Tanjug/AP

 

Džejlen Vilson je kreirao veleobrt. Brzo je svoj tim doveo do 45:41. Remi Martin je na deset minuta pre kraja doneo vođstvo Kanzasu, koje je Vilson podigao na pet razlike (55:50).


POKUŠEVSKOG SAIGRAČI OKUPALI ŠAMPANJCEM! Srbin postao 12. najmlađi igrač u istoriji lige koji je zabeležio tripl-dabl! (VIDEO)

POKUŠEVSKOG SAIGRAČI OKUPALI ŠAMPANJCEM! Srbin postao 12. najmlađi igrač u istoriji lige koji je zabeležio tripl-dabl! (VIDEO)


“PROFESOR” BJELICA ODUŠEVIO AMERIKANCE: Važno je uskočiti sa klupe kada je potrebno ekipi!

PROFESOR BJELICA ODUŠEVIO AMERIKANCE: Važno je uskočiti sa klupe kada je potrebno ekipi!

Tanjug/AP

 

Do kraja je Severna Karolina je samo jednom uspela da ponovo dođe do prednosti, na 1:42 pre kraja poenima Brejdija Maneka (69:68). Imali su igrači Severne Karoline i dva šuta za poravnanje pre nego što je lopta na pet sekundi otišla u aut. Kanzas je imao +3 i loptu, ali njihov košarkaš Dahuan Haris je slučajno nagazio liniju. Lopta je ponovo bila u rukama Severne Karoline, a onda je usledio šut za produžetak i promašaj. 

Vilson i Mekormak sa po 15 poena su bili najefikasniji u pobedničkom sastavu,  Remi Martin je imao 14, Očai Agbahi 12, dok je dabl-dabl sa 12 poena i 12 skokova ostvario i Kristijan Braun.

Armanto Bekot je u redovima Severne Karoline imao 15 poena i 15 skokova, Er Džej Dejvis je imao 15 poena i 12 skokova, Bredi Manek je upisao 13 poena i 13 skokova, kaleb Lav je takođe imao 13 poena, a Paf Džonson je dodao 11.

Kanzasu je ovo bio drugi trofej pod vođstvom Bila Selfa, koji je sada izjednačen sa Rikom Pitinom i Džejom Rajtom po broju NCAA trofeja među aktivnim trenerima.

Pratite nas na društvenim mrežama