in

MASAKR U BUČI JE NAMEŠTEN, FRANCUZ IZ “PRVE RUKE” O ZLOČINU KOJI JE DIGAO SVET NA NOGE! Rusi nisu ništa krivi, već… ZAPAD JE SVE ŽELEO DA ČUJE, SAMO NE OVO

Masakr u Buči pored Kijeva, koji se navodno dogodio početkom aprila i za koji je Ukrajina okrivila rusku vojsku, bio je namešten i zapravo se nije dogodio, tvrdi bivši francuski vojnik, sada pisac i humanitarac Adrijan Boke (33). On kaže da je prisustvovao pripremama za lažni masakr, te da je video kako Ukrajinci u hladnjačama dovoze tela i ređaju ih po ulicama Buče. 

 Inscenirano

Vozeći se kroz grad, video sam mrtve civile na ulicama. Zatim smo naišli na ljude koji su iz kamiona iznosili tela i slagali ih po ulici 
Adrijan Boke

Lekovi sa morfijumom

Boke je u Ukrajini bio dva puta u aprilu. Tamo je bio u humanitarnoj misiji, delio je pomoć, medicinsku opremu i lekove. Prvo je bio na poljsko-ukrajinskoj granici, a onda u Buči, gde je prisustvovao pripremama za nameštanje masakra civila nakon što se ruska vojska povukla iz te oblasti u znak dobre volje posle uspešnih pregovora Moskve i Kijeva krajem marta u Istanbulu. 


AKO AMERIKA PROGLASI RUSIJU SPONZOROM TERORIZMA… Zaharova otkrila kako će Moskva odgovoriti!


MINISTARSTVO ODBRANE UKRAJINE PRIZNALO: Amerika i Velika Britanija nam šalju VEOMA DOBRE SNIMKE ruskih pozicija, oni imaju GLAVNU REČ u napadima!

MINISTARSTVO ODBRANE UKRAJINE PRIZNALO: Amerika i Velika Britanija nam šalju VEOMA DOBRE SNIMKE ruskih pozicija, oni imaju GLAVNU REČ u napadima!

– Ušli smo u Buču kolima. Sedeo sam na mestu suvozača. Vozeći se kroz grad, video sam mrtve civile na ulicama. Zatim smo naišli na ljude, koji su iz kamiona iznosili tela i slagali ih pored leševa, koji su već bili na ulici. Kasnije, kad je objavljeno da je ruska vojska masakrirala civile, shvatio sam da sam prisustvovao nameštanju masakra – ispričao je Boke. 

On je dodao da je video i novinare u blizini hladnjača, koji su, odmah nakon postavljanja tela, uključivali kamere i snimali. 

– Jedan od volontera koji je bio na tom mestu dan ranije, rekao mi je da je, takođe, video kako hladnjače sa telima dolaze iz ostalih gradova Ukrajine u Buču i da leševe ređaju po ulicama – kazao je Boke. 

 Prema njegovim rečima, i “azovci”, koji su blisko sarađivali sa ukrajinskom vojskom, pretili su volonterima humanitarcima i lokalnom stanovništvu. 

– Delili smo lekove, uključujući i one koji sadrže narkotike, medikamente protiv bolova koji sadrže morfijum. “Azovci” su nam otvoreno rekli: “Ako ne podelite te lekove sa nama, neće stići tamo gde ste krenuli.” Sećam se da je trebalo da te lekove odnesemo u dečju bolnicu, te da smo deo morali da damo njima. Osim toga, kad smo stigli u Buču, imali smo vojnu pratnju boraca iz “Azova”. Otpratili su nas do jednog od hangara i rekli da spremimo odvojenu kutiju lekova sa morfijumom kako bi nam dozvolili da nastavimo – ispričao je Francuz, dodajući da je u Buči i njima i meštanima bilo zabranjeno da snimaju bilo šta mobilnim telefonima, te da im je prećeno pritvaranjem i smrću. 

Mučili i ubijali Ruse

Osim toga, Boke kaže da je svedočio mučenju i ubistvima ruskih ratnih zarobljenika u jednom hangaru kod Buče.

 – Prvo su likvidirani oficiri. Čuo sam pucnje, a onda je jedan “azovac” pitao ko je bio taj oficir. Čim je dobio odgovor, odmah je upucao drugog ruskog vojnika u glavu. Najgore od svega je to što niko od “azovaca” nije pokazao ni tračak ljudskosti, emocija ili nešto slično. Pre egzekucije ljudi su mučeni, pucano im je u noge i u glavu – ispričao je francuski humanitarac.

Nacistička ideologija ‘azovaca’

Adrijan Boke kaže da je bio šokiran nehumanim ponašanjem “azovaca” prema Rusima, Jevrejima i ljudima drugih rasa. 

– Morao sam da se trudim da ne iskažem svoje mišljenje da ne bih došao u sukob s njima. Nisam smeo da se usprotivim njihovoj nacističkoj ideologiji, naročito surovoj prema Jevrejima i ljudima druge boje kože. Najviše, ipak, mrze Ruse, koje nazivaju “ruski psi”. Uvek su pričali o mučenju i ubistvu “ruskih pasa”, a nikad o oslobođenju svog naroda – kazao je Boke

Pratite nas na društvenim mrežama