in

MARINIKA, PONOŠ, TADIĆ, RADULOVIĆ… Svi prsli, niko ne da ostavku! HOĆE LI IKO SNOSITI POLITIČKU ODGOVORNOST ZA PORAZ?

Opozicioni lideri doživeli su potpuni debakl na nedeljnim izborima, ali nikome od njih ni na kraj pameti nije da preuzme odgovornost, podnese ostavku i povuče se iz političkog života.

Koalicija okupljena oko tajkuna Dragana Đilasa osvojila je mnogo manje glasova nego što je najavljivala, ali Marinika Tepić i Zdravko Ponoš i ne pomišljaju na povlačenje. Isto tako ni lideri Suverenista, SRS i “Ajmo ljudi” Saša Radulović, Vojislav Šešelj i Boris Tadić ni reč nisu rekli o eventualnim ostavkama, iako nisu prošli cenzus od samo tri odsto.

Nikako da shvate

Čudno je to što ne postoje političari koji će reći da je bilo dosta. Toga nema već deset godina i, kako sada stvari stoje, ne vidim da će uskoro biti
Ivan Radovanović, novinar

Jedno te isto
O izbornom porazu javno je do sada govorio samo Saša Radulović, lider Suverenista, ali povlačenje iz politike ni on nije spomenuo.
“Krivica za rezultat nije na vama, već isključivo na meni i odlukama koje sam vam predlagao i donosio u vaše ime. Ja nigde ne idem, neću vas ostaviti, ali moramo zajedno trezveno da razmotrimo šta je najbolje za program koji nas je okupio”, napisao je Radulović na Tviteru, dok se ostali funkcioneri njegove stranke nisu oglašavali.


MILOŠ JOVANOVIĆ: U Beogradu bila najsnažnija kontrola izbora, nema razloga da sumnjamo u rezultat…


NAPREDNJACI RAZBUCALI ĐILASOVU OPOZICIJU! Ne mogu više da ćute na njihove svakodnevne laži!

NAPREDNJACI RAZBUCALI ĐILASOVU OPOZICIJU! Ne mogu više da ćute na njihove svakodnevne laži!

Komentarišući ove navode, medijski konsultant i novinar Ivan Radovanović ističe da je politička scena u Srbiji veoma čudna.
– Pojedini političari nikako da shvate da negde kod njih postoji velika greška. Kao kad odete u kupatilo, pustite vrelu vodu i ošurite se, a onda i sutradan i dan posle i dan posle uradite to isto nadajući se da će poteći hladna voda… Vidite, u tom slučaju neće vas voditi u Urgentni centar, već pravo kod psihijatra! To je prosto bolest, drugačije ne može da se objasni. Deset godina rade isto, traže nekakvog lidera, organizuju elitu sa “Ali ekspresa”, prave razne apele, skupštine, prate šta piše Tviter, nemaju jasnu politiku, stalno ponavljaju iste radnje i dolaze u situaciju da ih neko ošuri – objašnjava u svom stilu Radovanović, dodajući da i pored strašnih poraza niko ne odustaje od politike.
– Veoma je čudno to što ne postoje političari koji će reći da je bilo dosta. Toga nema već deset godina i, kako stvari stoje, ne vidim da će uskoro biti. Pričamo o ljudima koji predvode taj najveći opozicioni blok, oni gube punih deset godina i nikom ništa – ističe Radovanović.

Beta

Dragan Đilas i Marinika Tepić

Veliko buđenje
Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, kaže da je nedelja bila dan “velikog buđenja”.
– Autošovinistička opozicija je konačno postala svesna da njihove političke poruke jednostavno ne prolaze. Njima slični glasači su u Srbiji mikrobiračko telo. Lokatori i propagatori tuđinskih interesa, ništa više ni bolje od toga. Njih nije upropastila nikakva loša kampanja, lenjost njihovih aktivista, niti licemerne laži kojih su bili puni, već njihov odrođeni stav prema svojoj zemlji i neskriveni prezir prema narodu čije glasove žele da dobiju – zaključuje Bokan.

Ispod cenzusa

* Suverenisti – Saša Radulović 2,27%
* SRS – Vojislav Šešelj 2,16%
* Ajmo ljudi – Boris Tadić 1,66%

Ko bi ušao u Skupštinu da je ostao cenzus od pet odsto
* Srpska napredna stranka – 42,97%
* Ujedinjeni za Srbiju – 13,57%
* Socijalistička stranka Srbije – 11,5%
* NADA – 5,39 %

 

Pratite nas na društvenim mrežama