in

LUKAV MANEVAR KIJEVA MOŽE DONETI MNOGE PROBLEME RUSKOJ VOJSCI!? Taktika “Hersonski gambit” – nešto u šta se uzdaju… ALI SAMO KAD BI RUSI BILI NESPREMNI, PA NASELI

LUKAV MANEVAR KIJEVA MOŽE DONETI MNOGE PROBLEME RUSKOJ VOJSCI!? Taktika “Hersonski gambit” – nešto u šta se uzdaju… ALI SAMO KAD BI RUSI BILI NESPREMNI, PA NASELI

Ovaj zaključak izneli su novinari informativne publikacije „Reporter”. Autori materijala su detaljno govorili o mogućoj taktici Oružanih snaga Ukrajine na frontu, a takođe su objasnili kakav bi lukav manevar Oružanih snaga Ukrajine mogao da izazove mnoge probleme Oružanim snagama Ruske Federacije.

Analitičari „Reportera“ su pre svega sugerisali da će Kijev zaista krenuti u kontraofanzivu na hersonskom pravcu, uprkos teškoj situaciji Oružanih snaga Ukrajine u ovom regionu.

Ukrajinska vojska može koristiti taktiku „Hersonski gambit“, žrtvujući neke delove vojske da bi stekla uporište u predgrađu grada. Takve mere će se, najverovatnije, pokazati kao težak poraz Kijeva, pošto će se ofanziva završiti potpunim porazom ukrajinskih položaja zbog artiljerijske vatre Oružanih snaga Rusije.

Novinari su takođe primetili da Oružane snage Ukrajine mogu koristiti još jedan lukav manevar, najavljujući početak napada na Herson.


(VIDEO) AMERI SU OTIŠLI PREDALEKO, PUTIN OVO NIJE OČEKIVAO! Kijevu isporučen sistem NASAMS, sve što leti u njegovom dometu pada! ODGOVOR RUSIJE BIĆE…


(VIDEO) ZAPAD JE ČEKAO DA ČUJE PUTINA, STIGLA IM JE BRUTALNA PORUKA! Rusija će svim sredstvima braniti svoje pomorske granice, “Cirkon” nema ograničenje! DA LI SU GA ČULI?!

(VIDEO) ZAPAD JE ČEKAO DA ČUJE PUTINA, STIGLA IM JE BRUTALNA PORUKA! Rusija će svim sredstvima braniti svoje pomorske granice, Cirkon nema ograničenje! DA LI SU GA ČULI?!

printscreen

Dakle, Kijev je zaista sposoban da pokuša da sprovede kontraofanzivu u regionu kako bi skrenuo pažnju Rusije sa odbrane drugih delova ratišta. Ovakav lažni manevar može izazvati mnogo problema Oružanim snagama Rusije.

Stvar je u tome što će ovaj manevar omogućiti Oružanim snagama Ukrajine da dođu do granice sa Kurskom oblasti i počnu da zauzimaju ruska naselja kako bi ušli u pozadinske teritorije ruskim trupama.

– Ukrajinske trupe mogu da pređu granicu i krenu prema Kursku, gde nema nepotrebnih utvrđenih područja, zauzimajući jedno naselje za drugim. Tamo se mogu okrenuti na jug i otići u pozadinu ruskim trupama kod Harkova – objasnili su autori materijala.

Takav lukav manevar omogućiće Oružanim snagama Ukrajine da postignu određeni uspeh u regionu, ali je malo verovatno da će doneti stratešku prednost.

Najverovatnije će jedinice ukrajinske vojske brzo biti isterane sa ruske teritorije, a takav trik Kijeva će samo isprovocirati Moskvu da proširi granice specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Pratite nas na društvenim mrežama