in

LUDNICA U KANADI I DALJE TRAJE! Demonstracije prerasle u nešto više, oskrnavljeni spomenici, BLOKADA ULICA, MALTETIRANJE… Policija pokrenula istragu! (VIDEO)

Hiljade demonstranata pridružilo se takozvanom “konvoju slobode” u Otavi.

Policija je započela istragu nakon nekoliko incidenata koja su se dogodila prilikom demonstracija, uključujući pojavu zastava sa svastikom i snimak žene koja pleše na grobu nepoznatog vojnika.


NOVI UDAR NA DODIKA! Bošnjaci sad i preko Kanade krenuli protiv Srba i svega što je srpsko u BiH!


Broj novozaraženih dostigao maksimum u šest kanadskih provincija! Uvode dodatna ograničenja zbog širenja Omikrona

Broj novozaraženih dostigao maksimum u šest kanadskih provincija! Uvode dodatna ograničenja zbog širenja Omikrona

Policija Otave je na Tviteru objavila da je sada u toku nekoliko istraga o skvrnavljenju brojnih spomenika u glavnom gradu, kao i o nezakonitom i zastrašujućem ponašanju prema policiji i gradskim radnicima, kao i drugim pojedincima i oštećenju gradskog vozila.

Na drugim mestima širom grada, kamiondžije su blokirale ulice oko zgrade kanadskog parlamenta, a gradonačelnik Otave Džim Votson rekao je da su neki demonstranti maltretirali osoblje u narodnoj kuhinji, zahtevajući besplatne obroke nakon što su ih restorani odbili usled odbijanja da se pridržavaju naloga za maske u zatvorenom prostoru.

AP/Tanjug

Policija morala da interveniše

Premijer Džastin Trudo i njegova porodica takođe su u subotu napustili svoj dom u Otavi zbog zabrinutosti za bezbednost. 

Oko 90% od 120.000 kanadskih prekograničnih kamiondžija sada je vakcinisano, u skladu sa odraslom populacijom u zemlji.

Podsetimo, premijer je demonstrante nazvao “malom marginalnom manjinom” tokom konferencije za novinare ranije ove nedelje.

Trudova vlada je 15. januara donela mandat za vakcinaciju koji bi zahtevao od nevakcinisanih kanadskih kamiondžija koji prelaze granicu dve nacije u karantin kada se vrate kući.

AP/Tanjug

SAD su takođe nedavno rekle da strani vozači kamiona moraju pokazati dokaz o vakcinaciji da bi ušli u zemlju.

Pogledajte kako su Srbi predvodili proteste u Kanadi