in

LEGENDA GRMI, SVE SE TRESE! Rekao je što niko ne sme: Razočaran sam zbog Novaka, nije pošteno! POLITIKA SE UMEŠALA!

Ivan Lendl je trenutno u Puli, sprema se za nastup na teniskom turniru veterana, a prilikom jednog intervjua dotakao se i teme ko je najbolji teniser svih vremena.

Nadal trenutno ima 22 osvojena grend slema, Novak jedan manje, a Federer dva. Lendl je pomenuo ono što svi znaju, a ćute – Novak ne može da igra jer nije vakcinisan.

– Ta priča još nije završena. Biće završena tek kada se sva trojica penzionišu. Fascinantno je to pratiti, ne samo za ljude iz sveta tenisa, nego i za sve ostale navijače. Jedino zbog čega pomalo žalim jeste činjenica da se umešala politika zbog pitanja vakcinacije. Nadam se samo da za 20 godina nećemo na to gledati kroz tu prizmu, da ne budemo sigurni ko je najveći zbog politike –  rekao je Lendl za hrvatsku “Nova TV”.

Lendl nema favorita

ap photo

Ivan Lendl želi poštenu GOAt trku

Novak Đoković nije mogao da se takmiči na Australijan openu, a veliko je pitanje da li će moći da uđe u Ameriku i zaigra na US Openu, jer nije dozvoljen ulazan nevakcinisan osobama.


AUUU ŠTA RADI ĐOKOVIĆ, LEDI KRV U VENAMA! Novak pliva i uživa, a temperatura vode 5 stepeni! (VIDEO)

AUUU ŠTA RADI ĐOKOVIĆ, LEDI KRV U VENAMA! Novak pliva i uživa, a temperatura vode 5 stepeni! (VIDEO)


BUM, BUM, TRAS… Svi u šoku, Novakova Jelena bije kao Tajson! Ovo morate da vidite! (VIDEO)

BUM, BUM, TRAS... Svi u šoku, Novakova Jelena bije kao Tajson! Ovo morate da vidite! (VIDEO)

– Razočaran sam zbog Novaka. Razočaran sam i zbog Rafe. Trenutno se čini da je Rodžer jedini izvan toga jer dugo nije igrao, a i najstariji je. Ako Novak osvoji najviše grend slemova uprkos tome, mislim da ćemo imati odgovor. Ako Rafa na kraju završi sa jednim više, mislim da će morati da odgovara na pitanja o vakcinaciji i zbog čega Novak nije igrao. Mislim da to nije pošteno. Voleo bih da vidim nekoga sa dva, tri ili četiri grend slem trofeja više. Nebitno mi je ko će to biti, nemam favorita, samo zbog dobrobita odgovora na to pitanje, da sve bude jasno. A ne da se govori “da je ovaj čovek mogao da igra, bilo bi drugačije, tvoj rekord nije dovoljno dobar”. To nije pošteno.

Starsportphoto

Novak Đokoivć ima jedan grend slem manje od Rafaela Nadala

Ivan Lendl se prisetio da je tokom karijere imao velikih problema imao sa Goranom Ivaniševićem, sadašnjim trenerom Novaka Đokovića.

– Uvek sam imao problema sa levorukima, jer sam sam odrastao, u našem klubu u Čehoslovačkoj nije bilo takvih igrača. Tako da svaki put sam sam se susreo s forhendom ili servisom levorukog igrača, imao sam problema. Ko god snažno servira uvek je težak protivnik. Bilo je mentalno vrlo zahtevno igrati protiv Gorana ili bilo koga sa tako snažnim servisom.

Bonus video

Pratite nas na društvenim mrežama