in

KAKO DA NAJJEDNOSTAVNIJE USPORITE TRAGOVE GODINA? Dekolte stari brže nego lice

KAKO DA NAJJEDNOSTAVNIJE USPORITE TRAGOVE GODINA? Dekolte stari brže nego lice

Većina žena u četrdesetim više ne mari da li ima bujno poprsje, već da li im je koža na vratu i dekolteu čista, a ne prošarana borama i flekama.

Greške u negovanju najvidljivije su u letnjim mesecima, kada je dekolte u fokusu.

– Ovo područje ima manje lojnih žlezda, a sloj masti je 30 do 40 odsto manji u poređenju s licem, pa će se prvi znakovi starenja kože pre primetiti na dekolteu nego na licu – tvrdi kozmetičarka slavnih Džoan Čeh za britanski “Vog”.

Ona kaže da se nastanak novih bora i promena boje kože dekoltea može usporiti samo ako se i ovom delu tela posvetimo kao i licu.


DA LI STE ZNALI OVE ČINJENICE O SOLI? Utiče na krvni pritisak, a OVAKO možete smanjiti unos, BEZ promene ukusa!


MEKAN JE I VEOMA SLADAK! Vidite li malog ULJEZA na ovom snimku? (VIDEO)

MEKAN JE I VEOMA SLADAK! Vidite li malog ULJEZA na ovom snimku? (VIDEO)

Shutterstock

DA SE PROBA

Za svakodnevnu negu kože vrata i dekoltea možemo koristiti isto sredstvo kao uklanjanje šminke na licu. Onda je dobro isperite hladnom vodom, jer će to poboljšati cirkulaciju i učvrstiti kožu.

Kremu nanosite masirajući se od dekoltea do brade. Ovo je suprotan smer od gravitacije. Poboljšava cirkulaciju krvi u kapilarima i sprečava starenje kože. Masirajte desnom rukom levu stranu i obrnuto. Ne zaboravite na područja ispod pazuha.

Za brži efekat stavite hladne obloge. To možete uraditi, na primer, pomoću zamrznute kocke leda – potrebno je masirati kožu na vratu i dekolteu laganim kružnim pokretima prema bradi oko tri minuta.

Piling dekoltea i vrata treba raditi jednom nedeljno. Koža je svetlija i glatka, a preparati koji se koriste – kreme ili maske za lice – bolje se apsorbuju.

– Nega kože lica ne završava se na licu! Svaki serum i krema, bilo da je reč o hijaluronskoj kiselini, retinolu ili vitaminu C, korisni su i za redovnu negu dekoltea. Za dodatnu hidrataciju možete povremeno koristiti i maske koje su posebno namenjene tom području – napominje Čehova u “lekciji” ženama.

Po vrelom danu ne bi trebalo da se izlazi dok se na kožu dekoltea ne nanese krema sa zaštitnim UV faktorom.

– Previše sunčanja pravi fleke, isušuje kožu i pravi bore na dekolteu. Onda se ne pitajte šta se to desilo kad se pogledate u ogledalu – dodaje Čehova, koja inače brine o izgledu čuvene manekenke Kejt Mos.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežama