in

I DALJE MI PRETE ONI KOJI SU IZBOLI MOG NIKOLU I ISEKLI SAŠU! Srpkinja iz Babinog Mosta prolazi kroz pakao zbog šiptarske porodice Šabani!

Šiptari iz porodice Šabani, koji su nožem izboli moga sina Nemanju i isekli moga muža Sašu dok je pokušavao da spase dete, i dalje nam otvoreno prete! Oni svakoga dana dolaze ispred naše kuće i poručuju da će ‘pasti krv’ ako ne odustanemo od tužbe.

Ovo kaže Milena Mitrović, majka Nemanje (19), koga su dva Albanca izbola nožem u vrat 12. septembra u Babinom Mostu kod Obilića, nedaleko od porodične kuće Mitrovića. Napadači su tom prilikom po stomaku i rukama rasekli i Sašu Mitrovića, koji je branio sina. Njih dvojica su prebačena u KBC “Kosovska Mitrovica”, a sada su na kućnom lečenju.

U međuvremenu su prištinski tužioci napadače zvanično optužili samo za nanošenje teških telesnih povreda iako je jasno da je to bio pokušaj ubistva. Milena Mitrović kaže da je to neviđeni skandal jer je namera Albanaca bila više nego očigledna!

informer.rs

Izbodeni Nemanja Mitrović

Strašan teror

Naša sagovornica kaže da cela njena porodica živi u konstantnom strahu, jer Albanci na svaki način pokušavaju da ih ucene.
– Svakoga dana dolaze nam pred kuću. Upućuju pretnje i konstantno vrše pritisak na nas i svedoke, koji su bili prisutni u trenutku napada. Kada padne krv, to se na šiptarskom kaže ‘belaj’, a mom suprugu Šiptari govore da on može da odluči da li će biti ‘belaja’. U prevodu, ako povučemo tužbu, neće da nas diraju. U suprotnom, nastaviće sa terorom i provokacijama. Ali sve i da mi hoćemo da povučemo tužbu, ne možemo jer je sve ovo otišlo predaleko. Moje dete ništa nije krivo, a umalo da ga ubiju – priča Milena Mitrović.

Prema njenim rečima, jako su razočarani odlukom tužioca u Prištini da napadače tereti samo za nanošenje teških telesnih povreda.
– Ako neko prstom pokazuje i danima preti kako će nekome da prereže vrat, a posle i nanese baš takve povrede kakve je dobio moj Nemanja, pa to je valjda jasan znak da je neko hteo ubistvo, a ne povređivanje! Taj napadač iz porodice Šabani mesecima je pretio da će moje dete da zakolje i to je na kraju i pokušao da uradi. Advokati su sve vreme uz nas, videćemo šta će se dešavati u narednom periodu… – priča Milena.

Informer

Doktor Zlatan Elek

Sramna odluka

Advokat Dejan Vasić, koji zastupa porodicu Mitrović, kaže da je odluka prištinskih tužilaca velika sramota.
– Iz razgovora sa tužiocem čuo sam da je krivično delo kvalifikovano kao nanošenje teških telesnih povreda. Ne slažem se sa tim. Smatram da se očigledno radi o krivičnom delu pokušaj teškog ubistva motivisan etničkim razlozima. U toku ove nedelje sa nadležnim tužiocem ću pričati o ovom pitanju, tražiću da se kvalifikacija krivičnog dela promeni – najavljuje Vasić.
 

Dr Elek: Povrede su bile opasne po život!

Direktor KBC “Kosovska Mitrovica” dr Zlatan Elek kaže da su povrede koje je zadobio Nemanja Mitrović bile opasne po život, ali da je on sada stabilno i pušten je na kućno lečenje.
– Povrede Nemanje Mitrovića jesu bile opasne po život! On je dobio ubodnu ranu u predelu iznad leve ključne kosti, zadobio je povrede plućne maramice i drenirano mu je levo plućno krilo… – ističe Elek.

Pratite nas na društvenim mrežama