in

HEJTERI IMAJU LUDAČKI PLAN! Opet bi da ruše, pale, biju – Prete i da će napasti RTS i Pink?!

HEJTERI IMAJU LUDAČKI PLAN! Opet bi da ruše, pale, biju – Prete i da će napasti RTS i Pink?!

Vođe nasilnih opozicionih “protesta protiv nasilja”, nakon protivzakonite blokade autoputa na Gazeli i Brankovog mosta prošlog petka, sada pozivaju na nasilni upad u državne institucije!?

Dušan Petričić, karikaturista tajkunskog lista NIN i jedan od glavnih ideologa opozicionih demonstracija, javno je juče pozvao hejtere i njihove pristalice da na silu uđu u Predsedništvo Srbije i Narodnu skupštinu i “izbace predsednika države Aleksandra Vučića i poslanike”, koji su legalno i legitimno izabrani na izborima prošle godine!?! Petričić čak agituje i da se Vučić i aktuelna vlast “otpreme u zatvor ili mentalnu ustanovu”!?

‘Prsten’ oko televizije

Ovaj otvoreni poziv na građanski rat Petričić je izneo u izjavi za list “Danas”, čiji je vlasnik tajkun Dragan Šolak.

U necivilizovanom i nedemokratskom društvu, gde država zapravo i ne postoji, kakva je Srbija danas, 200.000 ljudi na ulici ima samo jednu upotrebnu vrednost, ne da kampuje na travnatim kosinama prema autoputu, već u parku na ulazu u Predsedništvo Srbije i ispred stepenica parlamenta. To je potrebno da bi ušla legitimno u obe ove institucije, za uši izvukla trenutne stanare i otpremila ih u zatvor ili mentalnu ustanovu. Da se razumemo, ja sam izuzetno miroljubiv čovek, takva mi je priroda, ali me to ne sprečava da logično rasuđujem – rekao je Petričić, koji je potom pokušao da zamenom teza optuži vlast za nasilje!?


OTKRIVENO ZAŠTO OPOZICIJA NE ŽELI IZBORE! Smajlović: Znaju da ne mogu tako da dođu na vlast, pa im trebaju alternativne metode


EVO KO BI DA RUŠI DRŽAVU I OTME VLAST U SRBIJI! Vidojković patrijarhu: STOKO BRADATA, JE*EM TI SESTRU, NABIJEM TE NA KU*AC!

EVO KO BI DA RUŠI DRŽAVU I OTME VLAST U SRBIJI! Vidojković patrijarhu: STOKO BRADATA, JE*EM TI SESTRU, NABIJEM TE NA KU*AC!

Ako u ovoj zemlji neko želi nasilje i krv, to je jedino i isključivo vlast, koja punih 11 godina radi samo jednu stvar. Svakodnevno kontroliše novu štetu koju su upravo napravili. I ne pada im na pamet da mirno siđu s vlasti, čime krajnje bezočno i neodgovorno šalju poruku narodu: “Mi vama vladamo nasiljem, jasno vam je da ćete isto tako morati i vi nas da sklonite”. Dakle, isključivi krivac za nasilje koje se može dogoditi jeste jedino ova vlast – kazao je Petričić.

printscreen

Dušan Petričić

Da su hejteri spremili novu “taktiku” za proteste potvrdili su juče Zoran Lutovac, Radomir Lazović i Miroslav Aleksić, najavivši da će demonstracije početi ispred zgrade Skupštine na Trgu Nikole Pašića i u Tašmajdanskom parku, a da će potom napraviti “prsten” oko zgrade Radio-televizije Srbije (RTS), a možda i televizije Pink!? Kako saznajemo, plan opozicionara jeste da potpuno blokiraju zgradu dve televizije.

Planiraju da onemoguće bilo kome da uđe u zgrade RTS i TV Pink ili izađe iz njih. Ideja im je da ova blokada potraje nekoliko dana – prenosi naš izvor, koji je insistirao na anonimnosti, dodajući da su opozicionari i prošle nedelje planirali “opkoljavanje” zgrade TV Pink, ali da su odustali od toga u poslednji čas i ponovo blokirali Gazelu.

Premijerka Ana Brnabić, na drugoj strani, kaže da je jako licemerno to što opozicija protestuje protiv nasilja, a zapravo poziva na krvave sukobe.

Već se vide prvi rezultati poziva sociologa Jove Bakića na nasilje u društvu. Pre nekoliko dana dogodio se napad na političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića. Krenuli su, dakle, da nas jure po ulicama. Nisam sa njihove strane čula nijednu osudu tog nasilničkog akta, a opozicija se nije ni ogradila od toga – naglašava Brnabićeva.

Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ana Brnabić

Rade protiv sebe

Komentarišući sve ove navode, Predrag Rajić iz “Centra za društvenu stabilnost” ocenjuje da lideri hejterske opozicije ovakvim pozivima na nasilje samo rade protiv sebe.

Ovo je zastrašujući nivo mržnje, koji prema političkim protivnicima gaje pojedine opozicione vedete i samozvani pripadnici političke elite. Ovakvi istupi nikada i nikome dobro nisu doneli – upozorava Rajić.

MILENKO JOVANOV, ŠEF POSLANIKA SNS

Podsećanja radi, 9. juna 2011. godine dogodila se velika tragedija, štićenik Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici iskasapio je kuvaricu, a potom joj je nožem skinuo skalp. To se desilo u pokrajinskoj instituciji koju je vodio “žuti” režim, ali im niko tada nije organizovao proteste. 

Pratite nas na društvenim mrežama