in

ĐOKOVIĆ JE U OPASNOSTI! Čeka nas prava drama, kuva na teniskom vrhu!

To mu je omogućio poraz Danila Medvedeva od Rafaela Nadala u finalu Australijan opena (3:2). Ali, s druge strane, Španac je osvojio 21. grend slem i nadmašio Novaka Đokovića i Rodžera Federera po broju najvećih trofeja. 

Novak može da izgubi prvo mesto

Novak i dalje ubedljivo vodi po broju nedelja i do 21. februara će biti već 360 nedelja na vrhu. Međutim, taj Novakov niz na prvom mestu koji traje već dugo može da se prekine upravo krajem februara i sve zavisi od narednih turnira.

Rus je posle finala AO dobio 1.200 bodova pa je prišao Novaku na 890 bodova. Medvedev će naredne nedelje izgubiti  500 bodova, a Novak 140, jer se tada “brišu” bodovi sa ATP kupa prošle sezone.


POSLE FINALA AO JE SVE JASNO! Novak Đoković je teniski KRALJ!


ĐOKOVIĆ JE U MELBURNU I KADA NIJE TU! Poznati trener ućutkao sve mrzitelje!

ĐOKOVIĆ JE U MELBURNU I KADA NIJE TU! Poznati trener ućutkao sve mrzitelje!

Tanjug/AP

NOvak Đoković

Pred turnir u Roterdamu, koji se održava od 5. do 13. februara razlika između Srbina i Rusa će biti 1.250 bodova. Medvedev se prijavio za turnir u Roterdamu, a ukoliko ga osvoji, preteći će Novaka.

Nedelju dana kasnije 21. februara biće izbrisani bodovi sa Australijan opena 2021. godine, koji je odigran nešto kasnije zbog karantina koji je te godine bio obavezan za tenisere. Novak će izgubiti 2.000 bodova, a Medvedev 1.200. 

U Ameriku ne može bez vakcine

Novak će tako  21. februara imati 8.875 bodova, dok bi Medvedev, ako osvoji Roterdam imao 8.925, dakle, bio bi ispred Novaka za 50 bodova i bar bi nedelju dana proveo na prvom mestu.

Ali, nije Novak bez šanse pošto igra u Dubaiju od 21. do 26. februara. Za to mu je dovoljno da dođe do četvrtfinala i zaradi bar 90 bodova ali nema sumnje da Nole ide po titulu. 

reuters

 

Međutim, ako ne bude igrao na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju  u martu neće imati šasnu da zadrži tron. Malo je verovatno da će u Americi Novaku biti dozvoljeno da se takmiči ako nije vakcinisan. Upravo zato je vrlo neizvesno kako će Đoković sačuvati bar teniski vrh. Mada to može da se promeni do početka marta, pošto u SAD, ali i širom planete, države počinju sa popuštanjem mera povodom kovid politike.