in

ĐILAS RADI ZA VUČIĆA! Vuk Jeremić napao najbliže saradnike!

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, najavio je mogućnost razgovora i sklapanja političkog saveza sa šefom Dveri Boškom Obradovićem i istovremeno napao Dragana Đilasa i sve druge predstavnike opozicije!

Jeremić je rekao da je spreman da priča sa svima koji ‘nisu u bilo kakvom odnosu sa režimom’, a da je lider SSP Dragan Đilas svojim razgovorom sa predsednikom države izgubio svako poverenje. Prvi čovek Narodne stranke prethodno je ustvrdio da će u opoziciji ‘tek padati maske i da će se pokazati ko je vera a ko nevera’.

Interes kao politika

Jeremić nema jasnu političku poziciju, nego je formira u zavisnosti od potreba i interesa
Dejan Vuk Stanković, analitičar


OPOZICIJI BLIZAK POLITIKOLOG BOBAN STOJANOVIĆ TVRDI: Đilas sada ima manju podršku nego 3. aprila!


BOŠKO I VUK PRAVE SAVEZ PROTIV ĐILASA?! Obradović je Jeremiću ponudio koalicionu saradnju, Narodna stranka mu ‘ideološki mnogo bliža od SSP’

BOŠKO I VUK PRAVE SAVEZ PROTIV ĐILASA?! Obradović je Jeremiću ponudio koalicionu saradnju, Narodna stranka mu ideološki mnogo bliža od SSP

Ništa više nije isto

Jeremić je u izjavi za đilasovske medije kazao da su male šanse da se sastane i razgovara sa Đilasom.
– Samo ako bi to doprinelo smirivanju tenzija u društvu… Šalu na stranu, odluka Đilasa da ode na sastanak sa Vučićem doprinela je da odnosi u opoziciji ne mogu da budu kao do sada. Taj razgovor je bacio bombu na poverenje koje je do tada postojalo – istakao je Jeremić.

Na pitanje o pozivu lidera Dveri Boška Obradovića da se Narodna stranka pridruži patriotskom bloku, Jeremić nije isključio mogućnost saradnje.
– Narodna stranka će nastupati samostalno. Spremni smo ipak i za razgovore sa svima koji nisu u bilo kakvom odnosu, direktno ili indirektno, sa predstavnicima režima – odgovorio je Jeremić, koji je prethodno na sastanku sa stranačkim kolegama u Kragujevcu izjavio da će njegova stranka biti opozicija u republičkom i beogradskom parlamentu i da bi i ostale opozicione partije trebalo ‘neuvijeno da se izjasne po tom pitanju’.
– Nećemo praviti nikakve kompromise i kombinacije i ići na kanabe kod Aleksandra Vučića. Tek nam predstoji padanje maski. Uskoro će se još jasnije pokazati ko je vera a ko nevera – poručio je Jeremić.

Tanjug

Vuk Jeremić

Komentarišući ove navode, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da Jeremić po ko zna koji put traži novog političkog saveznika i da sada, po svemu sudeći, partnera pronalazi u Bošku Obradoviću.
– Obradović je preko noći postao Jeremićev čovek za saradnju. Jeremić nema jasnu političku poziciju, nego je formira u zavisnosti od potreba i interesa… Nije bilo očekivano da će saradnja Đilasa i Jeremića opstati, oni imaju sukobe još iz vremena Demokratske stranke. Zato sada prozivkama želi da diskredituje Đilasa i skrene pažnju na sebe. Saradnja Obradovića i Jeremića na prvi pogled deluje kao iznenađenje, međutim to ima smisla – naglašava Stanković.

Teško da će potrajati

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da je sukob Đilas – Jeremić bio očigledan i pre izbora.
– Razlog sukoba bilo je nametanje Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata, Dilas je tako pokušao da disciplinuje Jeremića. Savez Jeremića i Obradovića očigledna je posledica tog sukoba, mada je teško očekivati da će i to potrajati. Pitanje je koliko je Jeremić potreban Obradoviću, jer mi deluje da bi takva koalicija naštetila Dverima – zaključuje Graovac.

Ponoš: Radim na svojoj stranci

Zdravko Ponoš, general i bivši potpredsednik Narodne stranke, potvrdio je da će formirati svoju partiju.
– Radim na formiranju svoje političke stranke. Učestvovaćemo na sledećim izborima, ako za njih bude uslova. Vučiću nikad nisam verovao, pa ni sad kada kaže da je spreman da raspiše nove izbore u Beogradu. Ako odluči da ponovo ide na izbore u Beogradu, onda je to zbog neke druge kalkulacije – rekao je Ponoš.

Pratite nas na društvenim mrežama