in

DANAS VAŽAN RAZGOVOR VUČIĆA I MIŠELA! o evrointegracijama, odnosima Srbije i EU i opštoj bezbednosnoj i energetskoj situaciji!

Do razgovora dva najviša zvaničnika EU i Srbije dolazi dve nedelje nakon sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU i razgovora koje je premijerka Ana Brnabić imala sa predsednikom Mišelom u Briselu.

U diplomatskim izvorima u Briselu navode da bi ovaj razgovor trebalo da posluži kao razmena mišljenja dva predsednika o napretku Srbije na putu evrointegracija, odnosima EU i Srbije, ali i opštoj bezbednosnoj i energetskoj situaciji u regionu i jugoistočnoj Evropi.

Srbija je na sastanku Saveta za stablizaciju i pridruživanje sa EU pohvaljena zbog napretka u usklađivanju svoje spoljne politike sa zajedničkom evropskom spoljnom i bezbednosnom politikom, kao i zbog napretka u reformama u oblasti vladavine prava.

Uoči razgovora Mišela i Vučića šef diplomatije EU Žozep Borelj je u SAD razgovarao sa američkim zvaničnicima o jačanju energetske bezbednosti kako u EU, tako i u Ukrajini i na Zapadnom Balkanu.