in

DANAS JE IZRICANJE PRESUDE LAZARU GALIĆU ZA GAŽENJE MALOG STEFANA NA KARABURMI! Deda nastradalog dečaka poručuje “Bolje mu je da ne izlazi sa robije!”

Ovo je rekao Boban Balić, deda malog Stefana, kog je 18. jula prošle godine na Karaburmi na pešačkom prelazu automobilom ubio Lazar Galić (39), poznat kao Laza Pijanac. Tada je, takođe, povređen i Stefanov brat Luka (4), kao i njihov otac Mihailo Balić (43).

facebook.com

Nastradali Stefan Balić

Danas presuda

Deda tragično nastradalog Stefana pred današnju presudu, koju će Prvi osnovni sud izreći optuženom Galiću, kaže da nijedna kazna nije dovoljna da vrati njegovog unuka.

Nadam se da će dobiti maksimalnu kaznu, ali, verujte, i ona je smešna. Svaka presuda koja mu bude izrečena nije dovoljna. Da zakon dozvoljava, ja bih ga osudio na doživotnu robiju. Taj čovek, ako je uopšte čovek, zaslužio je da trune u zatvoru. Nikada neću shvatiti kako je mogao da udari dva deteta i njihovog oca i da pobegne, ne pruživši im pomoć – priča neutešni Boban i dodaje da je Galiću najbolje da zauvek ostane iza rešetaka i da ne izađe na slobodu.

Informer.rs/B.P.

Mesto nesreće

Naš sagovornik kaže da mu je izuzetno teško i da izdržava samo zbog Stefanovog brata i svog unuka Luke, koji je prilikom udesa zadobio teške povrede.


ISKAZ VEŠTAKA POBIO ODBRANU OKRIVLJENOG ZA GAŽENJE DECE! Deo krivice Galić pokušao da svali na žrtve, dokazi ga demantovali!

ISKAZ VEŠTAKA POBIO ODBRANU OKRIVLJENOG ZA GAŽENJE DECE! Deo krivice Galić pokušao da svali na žrtve, dokazi ga demantovali!


NEMUŠTA OBRANA OKRIVLJENOG ZA GAŽENJE DECE NA PEŠAČKOM PRELAZU! Nisam video decu na prelazu, pobegao jesam, ALI HTEO SAM DA SE PREDAM

NEMUŠTA OBRANA OKRIVLJENOG ZA GAŽENJE DECE NA PEŠAČKOM PRELAZU! Nisam video decu na prelazu, pobegao jesam, ALI HTEO SAM DA SE PREDAM

Isključio sam se iz svega. Ne mogu psihički da izdržim bol i zato idem kod psihijatra, dobijam lekove za smirenje. Dan još i nekako preguram, ali noći su jako teške, jer ostanem sam sa sobom i ne mogu da ne mislim o tragediji. Utehu nalazim jedino u druženju sa Lukom. Trudim se da što više budem sa njim, da ga animiram kako ne bi osetio da je ostao bez brata – kaže Boban Balić.

Kako je ispričao, malom Luki je porodica objasnila šta se dogodilo sa Stefanom i sada se svi trude da on ima koliko – toliko srećno detinjstvo.

TEŠKA MOLBA OCA POGINULOG STEFANA: Molim večeras za minut aplauza, bio je fudbaler. Nije to doživeo!

Već osuđivan

Inače, na kraju suđenja Prvo osnovno tužilaštvo je u završnoj reči tražilo da Lazar Galić bude osuđen na 10 godina zatvora, dok je njegov advokat rekao da on treba da bude oslobođen svake krivice.

Sam Galić je u završnoj reči izjavio da mu je najveća kazna da živi sa onim što je učinio i da bi voleo da vrati vreme kako bi izbegao saobraćajnu nesreću.

Informer

Stefan Galić

Prema optužnici, Lazar Galić je 18. jula 2021. godine u večernjim satima vozeći “sitroen C5” Ulicom Marijane Gregoran na Karaburmi na pešačkom prelazu udario Mihaila Balića, koji je sa sinovima Stefanom i Lukom prelazio ulicu. Od siline udara deca su odletela nekoliko metara dalje, a Galić je dodao gas i pobegao. Stefan je zadobio prelom lobanje, dok je Luka imao prelom butne kosti. Stefan je zbog krvarenja u mozgu bio u komi i, nažalost, 22. jula preminuo je u bolnici.

Policija je dan kasnije uhapsila bahatog vozača, koji se krio u porodičnoj kući na Karaburmi, a istragom je utvrđeno da je bezuspešno pokušao da sakrije automobil kojim je udario decu.
Lazar Galić, kog u komšiluku poznaju po nadimku Laza Pijanac, već dva puta je bio osuđivan zbog saobraćajnih nesreća. Jedna se dogodila na istom mestu gde je kolima ubio Stefana, dok je drugu skrivio stotinak metara dalje. Takođe mu je suđeno za nasilništvo, falsifikovanje dokumenata, privredne prestupe i pedofiliju. 

Informer

Hapšenje Stefana Galića

Protesti na Karaburmi

Lazar Galić se nakon hapšenja na saslušanju branio ćutanjem, a Prvo osnovno tužilaštvo zatražilo je od suda da mu se odredi pritvor do 30 dana. U opširnom zahtevu za određivanje pritvora obrazloženo je da bi Lazar mogao da pobegne iz zemlje i da je i ranije izazivao saobraćajne nezgode. Međutim, sud ga je pustio da se brani sa slobode. Posle te odluke stanari Karaburme su izašli na ulicu i počeli protest, zbog čega je sud Galiću odredio pritvor.

Bonus video:

Pratite nas na društvenim mrežama