in

ĆEVAP KOALICIJA, TAJNI PLAN OSTRAŠĆENOG HEJTERA! Vuletić ide na izbore kao nacionalna manjina?!

Vuletić, široj javnosti poznat po sumnjivim kontaktima sa zloglasnim mafijaškim klanom Veljka Belivuka, pre osam meseci je najavio formiranje pokreta ‘Crno na belo’ i rekao da će biti predsednički kandidat, ali je po svemu sudeći promenio plan.

On, kako tvrde naši odlično obavešteni izvori, već prikuplja potpise potrebne za kandidaturu izborne liste, ali i pokušava da dobije potvrdu nekog od nacionalnih saveta u Srbiji da predstavlja nacionalnu manjinu!?!

- Kada je shvatio da nema nikakve šanse na predsedničkim izborima, odlučio je da pokuša da pokret ‘Crno na belo’ predstavi kao manjinsku stranku i da tako izbegne cenzus od tri odsto, koji ne važi za manjinske partije. Vuletić već skuplja10.000 potpisa koji su mu neophodni kako bi kandidovao izbornu listu, a istovremeno ‘buši’ kod svih nacionalnih saveta ne bi li dobio potvrdu da predstavlja neku od manjina u Srbiji – prenosi naš izvor.

Političke ambicije


OVI SU POTPUNO PRSLI S MOZGOM – Vučić mora da odgovara, NE SME DA DAJE PARE MLADIMA!


OBMANJUJU JAVNOST JER NEMAJU ŠTA DA PONUDE! Vučić odgovorio na napad na ljude u Republici Srpskoj!

OBMANJUJU JAVNOST JER NEMAJU ŠTA DA PONUDE! Vučić odgovorio na napad na ljude u Republici Srpskoj!

Vladimir Vuletić juče se nije oglašavao ovim povodom, ali je prethodno, gostujući na TV Šabac, istakao da ima političke ambicije.

Kandidovaću se na narednim izborima protiv Vučića. I staću mu na crtu! Ovaj pokret treba da vrati veru u pravnu državu, u snagu institucija, u ljudska i manjinska prava. Imaćemo onu istu poruku koju je imao studentski protest 1996. godine: Ne levo, ne desno, već pravo – rekao je tada Vuletić.
Komentarišući naša saznanja, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da Vuletić jako teško može da svoj pokret registruje kao manjinsku stranku.

- Ako je tačno da hoće da pokret prikaže kao manjinsku stranku, onda je to politička zloupotreba predstavljanja nacionalnih manjina u Skupštini Srbije. Svojevremeno je to uradio ‘Nijedan od ponuđenih odgovora’ (NOPO) još 2012. godine, na čelu s analitičarem Đorđem Vukadinovićem… Nisu tada slavno prošli, a Vukadinović je samo izgubio na ugledu. Ne vidim razlog zašto bi Vuletić sada kopirao taj neslavni uzor. Pravnik je, blago rečeno kontroverzan je, pa neka se bori… Demokratija je poredak čistih računa, a sitne smicalice i providna politička muljaža teško prolaze. Ovakvi politički poduhvati inače prave problem autentičnim manjinskim strankama i njihovom statusu u političkom sistemu Srbije – upozorava Stanković.

Prljavi trik

Poslanik SNS Aleksandar Marković ocenjuje da je Vuletić svestan da na regularan način nikada ne bi ušao u Skupštinu Srbije.

- Ne bi me čudilo da Vuletić pribegne tom prljavom triku ne bi li uspeo da izađe na izbore i nekako se dokopa parlamenta. Verovatno je svestan činjenice da mu to na regularan način nikada ne bi uspelo. Mislim da je krajnje vreme da se uozbilji politička scena u Srbiji i da se pročisti od raznih diletanata poput tog Vuletića. Siguran sam da ne postoji pristojan čovek u Srbiji koji će ga podržati – zaključuje Marković.

Važna doslednost RIK

PREDRAG RAJIĆ
CZDS
Veoma je važno da RIK i nacionalni saveti budu dosledni u kontroli kako nam se ne bi ponavljale lažne ruske, vlaške, grčke i druge izborne liste.