in

ČETVORO DECE BILO U KUĆI KOJA JE IZGORELA U ČAČKU! Istrčali u pidžami, vatrena stihija progutala sve!

Tokom požara na porodičnoj kući u čačanskom naselju Suvi Breg pričinjena je veća materijalna šteta, ali nije bilo povređenih i nastradalih lica.

Uzrok vatrene stihije koja je progutala dve sobe, hodnik i kupatilo u potkrovlju ove kuće još se utvrđuje, ali stanari sumnjaju da je uzrok neispravan dimnjak, jer je upravo tu požar počeo da tinja. U trenutku kada je sve oko njih počelo da gori, u kući se nalazilo 9 osoba, od kojih je četvoro dece. Najmlađe, dečak, ima 7 godina.

Rina

Brat i ja smo bili budni, čuli smo neko pucketanje na krovu. Prvo smo pomislili da je neka životinja, mačka… pošto nije bilo ni dima, niti nekog neprijatnog mirisa. Onda je nešto puklo i brat je skočio i potom ugledao plamen – priča Davor Savić za Telegraf.rs.

Kako kaže, požar je zahvatio potkrovlje neverovatnom brzinom.

U roku od 5 minuta je plamen buknuo, samo smo stigli da probudimo decu i pobegnemo. Izašli su u pidžamama. Samo nas je Bog spasio… Uplašili su se, ali su se ipak vrlo brzo sabrali. Odmah smo, naravno, pozvali vatrogasce koji su zaista brzo reagovali i došli u roku od tri minuta, ali džaba… Vatra je već sve zahvatila. Požar su gasili 5 i po sati – ističe naš sagovornik.

Vatrena stihija progutala je celo potkrovlje, te gore Savići baš ništa nisu uspeli da sačuvaju. Problem je i to što je voda potuno oštetila i prostorije koje se nalaze u prizemlju kuće.