in

BRITANCI PONIZILI BAJDENA! Bivši lider Amerike se narugao svom nasledniku!

Bivši predsednik Amerike Donald Tramp narugao se svom nasledniku Džou Bajdenu jer je na sahrani britanske kraljice Elizabete II u ponedeljak u Vestminsteru sedeo čak u 14. redu. Tramp tvrdi da su time Britanci ponizili i Bajdena i Ameriku, te da je on ostao predsednik, morali bi da ga stave u prve redove.

Šta bi bilo…

Da sam ja predsednik, ne bi me stavili da sedim tamo pozadi
Donald Tramp

Vreme za upoznavanje

Bivši lider SAD je na svojoj društvenoj platformi Trut sošal napisao da ponašanje Britanaca prema Bajdenu pokazuje da više ne postoji poštovanje prema Americi. Tramp je istakao da je Bajden sedeo u 14. redu, te da je imao vremena da se upozna sa “liderima zemalja trećeg sveta”, koji su ga okruživali.

Ovo se desilo Americi za samo dve kratke godine. Bez poštovanja! Međutim, bio je to dobar trenutak da se naš predsednik upozna sa liderima nekih zemalja trećeg sveta – napisao je Tramp.


NJENO NASLEĐE ĆE… Bajden odao poštu britanskoj kraljici Elizabeti!


RAT U UKRAJINI NA PREKRETNICI?! Bajdenov odgovor zabrinjava: Odužiće se…

RAT U UKRAJINI NA PREKRETNICI?! Bajdenov odgovor zabrinjava: Odužiće se...

AP/Photo

Prema njegovim rečima, da je on ostao lider Amerike, to se ne bi dogodilo.

Da sam ja predsednik, ne bi me stavili da sedim tamo pozadi. Naša zemlja bi bila mnogo drugačija nego što je sada – zaključio je Tramp.

Bajden je na sahrani britanske kraljice sedeo direktno iza poljskog predsednika Andžeja Dude, a ispred premijera Češke Petra Fijale. Bajdenova supruga Džil sedela je do svog muža, a pored nje je bio predsednik Švajcarske Ignacio Kasis.

Broj

2 hiljade zvanica prisustvovale su sahrani kraljice Elizabete II, od kojih 500 svetskih zvaničnika

Bio gde i svi

Oboje su dobili mesta u južnom delu Vestminsterske opatije, u delu crkve rezervisanom za svetske lidere. Prema protokolu, lideri Komonvelta rangiraju se iznad ostalih svetskih zvaničnika, pa je tako Bajden završio devet redova iza premijera Kanade Džastina Trudoa. Prvi redovi bili su rezervisani za britansku kraljevsku porodicu, tako da niko od svetskih političara nije sedeo blizu kraljičinog kovčega. Čak i da je Tramp predsednik Amerike, verovatno bi sedeo na istom mestu, na kojem se našao i Bajden.

Inače, američki predsednik juče nije sačekao kraj javnog dela sahrane, već je otišao odmah nakon službe u Vestminsterskoj opatiji. Nije jasno da li je bio uvređen 14. redom na sahrani ili je morao da se vrati jer je juče počelo zasedanje Generalne skupštine UN u Njujorku.

Pratite nas na društvenim mrežama